Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Fredsmarkering 10. desember – Ta Obama på ordet!

Posted by Sjur Cappelen Papazian den november 19, 2009



Den beste gutten på skolen:

Etter at det ble klart at Barack Obama fikk Nobels Fredspris var det mange som reagerte. Som sittende amerikansk president har han arvet og trappet opp krigen i Afghanistan og tross lovnader om nedrustning er USA stadig en av verdens mektigste atommakter. I tillegg kommer USAs støtte til Israel, noe som er en forutsetning for videre israelsk okkupasjon av palestinsk land. Obamas regjering er også ansvarlig for et lovverk som tillater våpenspredning verden over. Det vil derfor bli holdt markering i forbindelse med at Obama kommer til Oslo for å motta Nobels fredspris den 10. desember. Her vil vi komme med krav om hva en fredsprisvinner må jobbe for. Det overordnete målet for markeringen er å rette fokus mot at Fredsprisen forplikter. Dette er din mulighet til å vise at vi er mange som mener fred er noe det er verdt å kjempe for. Det er parolefrihet i demonstrasjonen, så ta gjerne med ditt eget budskap i toget.

Markeringen vil begynne kl. 18.00 torsdag den 10. desember på Jernbanetorget. Derfra vil vi gå til Stortinget, i tide til å møte Obama med våre budskap når han ankommer Grand Hotel.

Tilsluttede organisasjoner så langt:

Fredsinitiativet, Fred og demokrati i Afghanistan, Norges fredsråd, Hent soldatene hjem, Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, Sosialistisk Ungdom, Rød Ungdom, SV, Rødt, Fredslaget, Palestinakomiteen, Fellesutvalget for Palestina, Afghanistankomiteen, Komiteen for et fritt Irak, KPml, ML-gruppa Revolusjon, EL & IT Forbundet, Changemaker

Hvis din organisasjon vil slutte seg til, send en e-post til ingeborg@sosialisme.no!

Appellanter:

Cindy Sheehan, amerikansk antikrigsaktivist som mistet sin egen sønn i Irak-krigen.

Alyn Ware, vinner av The Right Livelihood Award, også kalt den alternative Nobelprisen, for sitt engasjement mot atomvåpen.

Ida Thomassen, leder av Changemaker, har jobbet over lang tid med å få strengere kontroll med våpensalg og våpeneksport.

Konferansier: Erling Borgen, journalist, filmskaper og fredsaktivist.

Aktuell med boken Fredsnasjonens hemmeligheter

Paroler:

Change: Stop the War in Afghanistan!

Yes We Can: Control Arms Trade

Hope: No Nukes!

A New Dawn: Stop the Israeli Settlements!

Etter demonstrasjonen blir det fredspriskonsert for grasrota.

Mer info om det vil komme etter hvert som programmet blir klart.

Legg igjen en kommentar