Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Verdensmarsjen for fred og ikkevold i Norge

Posted by Fredsvenn den september 30, 2009

humanadera-logo

Fredsmarsj.wordpress.com


Verden i dag erfarer en kritisk situasjon karakterisert gjennom en manglende etisk refleksjon og retningslinjer som har ført til økonomisk krise og fattigdom, forurensing og klimaendring, samt konfrontasjoner mellom kulturer. Vold og diskriminering forgifter hverdagslivet til brede befolkningslag. Det er som om dagens samfunn ikke kun preges av å være en konflikt mellom sivilisasjoner foruten en sivilisasjonskrise i seg selv. Vi står i stadig større risiko for ikke kun å skade oss selv foruten alt livet på jorden.

Det er på denne bakgrunnen at den internasjonale organisasjonen Verden uten krig i samarbeid med andre organisasjoner og personer via Den humanistiske bevegelse har tatt initiativ til Verdensmarsjen for fred og ikkevold, som vil være den første marsjen som vil gå rundt hele jorda med det til formål å kreve en slutt på krig og atombomber, samt eliminere alle typer vold; inkludert fysisk, økonomisk, etnisk, religiøs, kulturell, seksuell og psykologisk. Marsjen, en 3 måneder lang global marsj i 2009-10, vil starte i New Zealand den 2. oktober 2009 og ende i Andes (Punta de Vacas, Aconcagua, Argentina) den 2. januar 2010.

Marsjen, som er åpen for alle som deler de samme håp og etterstrebelser uansett organisasjon, kollektiv, gruppe, politiske parti, religion, ideologi og kultur osv., håper å samle millioner av mennesker fra alle sosiale lag til en marsj mot krig og vold, som verden ikke tidligere har sett maken til. Alle som ønsker å ta til orde mot vold og krig kan delta i hele eller deler av marsjen, som vil bli skapt og formet av de som deltar.

I forkant, under og etter marsjen vil fred stå i fokus og man vil sammen forsøke å skape en fredskultur. Dette ikke aller minst gjennom å avholde alle slags typer aktiviteter av både sportslige, kulturelle og sosiale slag, som vil bli organisert via lokale initiativer ettersom marsjen beveger seg. Det har allerede blitt tatt initiativ til flere hundre prosjekter, slik som konserter, konferanser, utstillinger og dokumentarer.

Den 2. oktober

I Oslo vil det bli holdt et arrangement på Eidsvolls plass utenfor Stortinget den 2. oktober kl. 17.00, datoen da Gandhi ble født og som har blitt erklært som verdens fredsdag av FN, i forbindelse med at Verdensmarsjen for fred og ikkevold starter i New Zealand. Det vil bli holdt appeller av Mai Bente Bonnevie, Gunnar Garbo og Fredrik Heffermehl og Ayekantun dansegruppe vil skape varme og godt humør! La oss feire dagen sammen!

Den 29. oktober

En gruppe marsjdeltagere, som startet sin vandring fra New Zealand den 2. oktober, kommer til Oslo den 28. oktober. Det vil den 29. oktober derfor bli avholdt et arrangement hvor marsjdeltagerne forteller om marsjen og hvordan og hva som har skjedd så langt. Det vil samtidig være musikk og andre kunstinnslag. Den 30. oktober reiser de videre til andre land med sitt budskap. Vi skal prøve å gjøre vårt beste slik at de kan fortsette sin reise med god og ny energi.

La oss huske ordene til Edmund Burke:

Ingen begikk en større feil enn han som ikke gjorde noe, fordi han kunne gjøre lite” og ”Det eneste som skal til for at det onde skal triumfere er at gode menn ikke gjør noe som helst.”

Ingen kan høste fruktene av frøene som ikke har mot til å plante dem. La oss oppfinne fremtiden og anspore til en rask endring!

LondonPeacedemonstrationk peace world-peace

mainpic_peace

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: