Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

"Løslat min venn Mohammad Othman!"

Posted by Fredsvenn den september 23, 2009

LØSLAT MOHAMMAD OTHMAN- DEMONSTRASJON

Den 24. september kl. 17.00
Foran den israelske ambassaden

Mohammad Othman er 33 år gammel og har dedikert de siste ti år av livet sitt i kampen for palestineres menneskerettigheter. Hans landsby, Jayyous på den okkuperte Vestbredden, har mistet størstedelen av sin jord etter bygginga av Apartheidmuren og bosetterkoloniene. Han har arbeidet konstant med å fortelle verden om de israelske krigsforbrytelsene mot hans folk og har et stort nettverk i den internasjonale solidaritetsbevegelsen. Mohammad arbeider med sivilsamfunnet og ikke-voldelig motstand. Israelske okkupasjonsstyrker arresterte i dag Mohammad da han krysset grensen mellom Jordan og den okkuperte Vestbredden etter et besøk i Norge.

Mohammad har i flere år hatt et tett samarbeid med ungdomsorganisasjonen til regjeringspartiet SV, SU. Han har bl.a. deltatt tre ganger på SUs sommerleir og har besøkt SU-lag i bl.a. Oslo, Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Harstad, Tromsø, Ås og Bergen. I sommer har han besøkt Norge for å drive kampanjearbeid sammen med SU og skal flere ganger ha møtt SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen, som han blant annet har diskutert israelske selskaper som har drevet på okkupert palestinsk land med. Han er ikke partipolitisk aktiv, er ikke organisert i Hamas eller liknende og jobber fredelig gjennom lovlige organisasjoner, sier SU-leder Mali Steiro Tronsmoen, men i følge Dagbladet er han aktiv i Stopp muren, en organisasjon som jobber mot den israelske muren som bygges for å separere palestinske og israelske områder. Byggingen av muren er domstol folkerettsstridig av FNs Internasjonale domstol i Haag.

Mohammad befinner seg nå, etter det ryktet går ut på, ved Hawarra for forhør og vil bli stilt for retten på tirsdag, og vil få møte en advokat i morgen. Israel har tidligere fengslet fredelige aktivister som Othman i lang tid og tortur er jo ikke et ukjent virkemiddel i det landet.

SU og Palestinabevegelsen krever nå umiddelbar og betingelsesløs løslatelse. ”Arrestasjonen av Mohammad er nok et bevis på Israels totale forrakt for folkeretten,” sier Mali Steiro Tronsmoen, som legger til at ”Deres fengslinger og drap mot dem som våger å heve stemmen mot okkupasjonen avslører okkupantenes anti-demokratiske ansikt. Vi krever øyeblikkelig løslatelse og garanti fra Israel om at Mohammad ikke utsettes for tortur fram til løslatelsen.”

Se: Malis blogg

Engasjer deg!

SU oppfordrer alle medlemmer og sympatisører som vil gjøre noe for Mohammed å ta kontakt med sentralt på freemohammad@su.no eller å ringe til kontoret på 21 93 33 50

Facebook.com

Presse:

Kontakt Mali Steiro Tronsmoen på 95 94 66 15

othman

Mohammed

Elbit:

Ilan Pappe, leder for historiedepartementet ved universitetet i Exeter, har skrevet The Ethnic Cleansing of Palestine og gravd frem så mye sannhet om hva som skjedde da Israel ble dannet i 1948 at han mistet sin jobb i Israel og nå arbeider i Storbritannia. For kort siden roste han Kristin Halvorsen og trakk frem at det har fått store virkninger i Israel at Oljefondet nylig solgte seg ut av Elbit, noe Oljefondet gjorde på grunn av at selskapet er med å bygge den israelske apartheidmuren. FrP støtter israelsk sionistisk politikk. FrP, som vil at Oljefondet skal investere mer i våpenindustri, også selskap som produserer deler til atomvåpen, ønsker å ta inn igjen Elbit.

Konflikten mellom Israel og Palestina har pågått i mer enn et halvt århundre. Det ser ikke ut til å være noen ende på stridighetene. Vold avløses av vold. Angrep og represalier går nærmest i ett. Klager og anklager glir over i hverandre. Konflikten er dessverre den mest “høyprofilerte” i dagens globale politiske virkelighet. Det at Vesten begynte å disinvestere, trekke seg ut og boikotte Sør Afrika var helt essensielt i kampen mot apartheidregimet som var der. De samme uttrykksformene må nå benyttes overfor apartheidstaten Israel.

Norge, en av verdens desidert største, våpeneksportører, er samtidig husholderske til Hurum-bedriften Chemring Nobel, som leverer rakettdrivstoff til Hellfire og Javelin missiler. Ifølge Lockheed Martin er 3000 eksemplarer av Hellfire avfyrt så langt i krigen mot terror. Israel har også avfyrt Hellfire raketter fra sine angrepshelikoptre mot mål i Libanon og Gaza. Det at norske våpen blir brukt på denne måten må stanses umiddelbart.

Stopp angrepet på Gaza – Trekk Pensjonsfondets investeringer ut av Israel!

Til den norske regjering! (Stopp angrepet på Gaza – Trekk Pensjonsfondets investeringer ut av Israel! )

Ny Gaza konvoi:

Forberedelser for den neste Gaza konvoien, som akter å forlate helgen den 5. og 6. desember er underveis. Ulike dokumenter vil bli sendt de neste dagene og inkludere registrering, kjøretøy og individuelle sjekklister, samt annet nødvendige papirarbeid. Ruten har allerede blitt bestemt og vi er ved å kontakte de relevante landene i all høflighet. Så mange mennesker som mulig er ønsket for å bryte beleiringen, men uten at plass er garantert. Det vil bli en utvelgningsprosess. Man må signere en erklæring og være enige med de gjeldende betingelser og forhold. Viva Palestinas regionale koordinatorer vil møtes med hver enkelt deltager. Det vil også bli holdt trening i oktober og november som deltagere må delta på før man eventuelt reiser med konvoien.

International Movement to Open Rafah Border | Facebook

Viva Palestina. Aid Convoy to Gaza!

Vår verdighet er angrepet:

Dignity, som blir drevet av Free Gaza Movement, har flere ganger tidligere utfordret den israelske blokaden av Gazastripen og lyktes med å frakte forsyninger og nødhjelp til området. Dette på tross av et israelsk marinefartøy stanset den i internasjonalt farvann utenfor Gazastripen, ved å renne rett inn i den. Ingen kom til skade i sammenstøtet mellom den israelske patruljebåten og den såkalte solidaritetsbåten Dignity. Hendelsen var ifølge israelske talsmenn et uhell. En av gruppens grunnleggere, Paul Larudee, forteller at Dignity ble omringet i internasjonalt farvann av flere israelske marinefartøy. ”Den ble omringet av 11 israelske marinefartøy”, forteller han.

Opprop!

Amerikanske jøder oppfordret tidligere i år folk til å bli med på underskriftskampanjen for Gaza under hovedparolen: Vi sier nok!  De vil stoppe USA og Israels folkemord, men sier også: – Det er ikke nok å protestere mot bombinga. Det er ikke nok å kreve slutt på den 41-årige okkupasjonen av Gaza og Vestbredden. Vi står for en fullstendig og ubetinget støtte til det palestinske folkets selvbestemmelse. Dette innbefatter retten til å returnere til Palestina, fra elva til sjøen, og retten til å bestemme formen og framtida til den palestinske staten gjennom demokrati.

Se: Israel-Palestina

Boikott Israel nå!

Stans aggresjonen mot Gaza!

La Mordechai Vanunu få komme til Norge NÅ!

palestinian-loss-of-lan

israel_palestine_pictures_02

Blogg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: