Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Yes We Can – Stanse klimaendringene (fordi vi ikke har noe valg – TINA)

Posted by Fredsvenn den september 18, 2009

«Check out this incredible list and map of over 1500 events for the great global climate wake-up call on Monday. Brazil has 153 events, France 95, New Zealand 26 …»

Avaaz har registrert flere hundre arrangementer i flere titalls land spredd utover 5 kontinenter under oppropet for klimaaksjoner den 21. september!

Avaaz’s Notes | Facebook

It’s time to wake up the world! | TckTckTck

tcktcktck

Partners___TckTckTckGlobal Campaign for Climate Action

Norges Sosiale Forum inviterer medlemsorganisasjoner og interesserte til kickoffmøte for Klimamarsjen

I desember blir det klimatoppmøte i København. Dit kommer verdens toppledere for å forhandle om kutt i utslippene av klimagasser. Men dit kommer også tusenvis av andre som ikke stoler på at topplederne vil finne løsninger på den globale klimakrisen, i hvert fall ikke hvis disse blir overlatt til seg selv. Norges Sosiale Forum mobiliserer derfor til den internasjonale stordemonstrasjonen i København den 12. desember.

Vi oppfordrer deg til å være med til København, og første skritt er kickoff for klimamarsjen!

Tid: Torsdag 1. oktober kl 18.00

Sted: Litteraturhuset

Innledere:
Lars Haltbrekken (leder i Norges Naturvernforbund), Jan Davidsen (leder i Fagforbundet), Marianne Martinsen (på Stortinget for Arbeiderpartiet), Inga Marte Thorkildsen (på Stortinget for Sosialistisk Venstreparti), Guro Fjellanger (tidligere miljøvernminister fra Venstre), Elin Volder Rutle (miljøpolitisk talsperson i Rødt), Malin Jacob (Natur og Ungdom), Jørn
Andersen (Klimabevegelsen og 12. desemberinitiativet i Danmark), og en representant fra Concerned Scientists Norway.

Arrangører: Norges Sosiale Forum, Norges Naturvernforbund.

Kanskje gjelder det å redde vår jord… Norges Sosiale Forum oppfordrer deg til å være med til København. I forkant av toppmøtet ønsker vi en bred mobilisering. Første stopp skjer på Litteraturhuset torsdag den 1. oktober.

tcktcktck_logo_hz_blue

Copenhagen Climate Change Conference eller COP15 er det 15. møte med deltagere av FNs Framework Convention on Climate Change, som vil finne sted mellom 7.-18. desember. Konferansen har sin opprinnelse i 1992 Earth Summit i Rio de Janeiro, som hadde som formål å koordinere internasjonal aksjon mot klimaendring. 6 år senere ble Kyoto protokollen signert i Japan og for to år siden møttes disse i Bali, Indonesia, for å lansere forhandlinger for å styrke aksjonen mot klimaendring.  Denne prosessen vil nå kulminere med møtet i København.

I følge The Independent vil dette bli en av de viktigste samlingene i historien og overgå Wien kongressen i 1814-1815 eller Yalta og Potsdam møtene i 1945 ettersom mellom 10.000-15.000 embedsfolk, rådgivere, diplomater, kampanjefolk og mediepersonale fra nesten 200 land er forventet å komme.

Konferansens mål er ikke mindre enn å nå en global avtale for måter å takle klimaendring og global oppvarming. Man skal med andre ord komme frem til hvilke land som skal kutte hvor mye av CO2 utslippet, noe som vil si hvem det er som skal betale regningen. Målet er å begrense den globale oppvarmingen til 2°C over preindustri nivået. Utfordringen for regjeringene blir å komme frem til en avtale som vil redusere de utviklede landenes utslipp med minst 40 % frem til 2020.

Demonstrasjonen den 12. desember under klimatoppmøtet i København har nå støtte fra i alt 37 organisasjoner i Danmark, og tallet øker. Også internasjonalt begynner støtten å bre seg med nåværende 28 organisasjoner fra 11 land.

100 Days to Copenhagen

Tcktcktck.org

Climate Orb

Climate Thoughts”

Climate GameFacebook

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: