Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Kollektiv medieaksjon mot Afghanistankrigen

Posted by Fredsvenn den september 16, 2009

8 år senere: Nasjonal uke, 14.–18. september:

– Media against the War in Afghanistan

United For Peace & Justice, CODEPINK, Peace Action, MADRE og en koalisjon av progressive og antikrigsorganisasjoner holder en nasjonal uke med medieaksjoner, 14.-18. september, for å presse lederne i USA til å ta aksjon mot krig og å markere den 8. årsdagen av kongresstemmen for Use of Military Force (AUMF), som nesten fikk enstemmig støtte – 98-0 i Senatet og 420-1 i Huset.

Det var denne loven som autoriserte, og mindre enn tre uker senere, den 7. oktober, førte til invasjonen av Afghanistan. Den eneste som stemte imot var representant Barbara Lee, som advarte “11. september endret verden. Vår dypeste frykt jager oss nå. Men jeg er overbevist om at ytterligere militær aksjon ikke vil være i stand til å hindre ytterligere internasjonal terrorhandlinger mot USA … Uansett hvor vanskelig denne stemmen er må noen av oss ta det valget å formane de andre om selvbeherskelse.” Lee har vært en krass kritiker av Irak krigen og støtter lovgivning som vil danne et fredsdepartement.

Hele 57 prosent av folk i USA motsetter seg nå krigen i Afghanistan og antallet øker. Senator Russ Feingold sto nylig opp som det første medlemmet av Kongressen som krevde en tidstabell for tilbaketrekning fra Afghanistan. Progressive organisasjoner og blogger som motsetter seg krigen i Afghanistan kommer nå sammen for å fortelle historien om okkupasjon, få bredere støtte imot den og kreve at landets ledere ender den.

Hele 8 år, hundrevis av milliarder dollar og tusener av liv senere er man ikke nærmere enn slutt på en krig i Afghanistan. På tross av mangel på klare mål og ingen tilbaketrekningsstrategi, har president Obama ført et opprop for en økning på 21.000 soldater og leder oss nå inn i en okkupasjon som man regner med minst vil vare et tiår eller lenger og som strekker USAs militære og økonomisk evner til dets grenser.

Via medieoppslag, artikler, bloggposter, redaksjonsbrev, samfunnsmedieaktiviteter og grasrotaksjoner i en fokusert og kollektiv nasjonal medieuke vil man nå kollektivt tale ut mot krigen og kreve en utgangsstrategi og en tidstabell for tilbaketrekning. Som en koalisjon vil man kunne levere innhold inkludert video, grafikk, linker, aksjoner og andre materialer.

Peace for Afghanistan

Afghanistan in Focus

Register Your Afghanistan House Party Today Peace Action chapters across the country will be hosting house parties to raise awareness about Afghanistan leading up to the 8th anniversary of that country’s invasion. Visit our House Party Center for more information about registering, attending, and hosting.

Er man BLOGGER kan man gå HIT

War in Afghanistan (2001–present) – Wikipedia

afghanistan 51faLsPf7yL._SS500_

afghanistan howsmydying500

afghanistan monkeys

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: