Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Norge i valg – og i krig – Det er NÅ det gjelder!

Posted by Fredsvenn den september 12, 2009

– Erling Folkvord (Oslo)

Erling-folkvord

– Torstein Dahle (Hordaland)

torstein_dahle

«Arbeidet for å få slutt på den norske deltakelsen i krigen i Afghanistan er en av de viktigste sakene for Rødt både ved høstens stortingsvalg og etterpå. Som det eneste norske partiet har vi stått fjellstøtt på kravet om å hente soldatene hjem og avslutte Norges deltakelse i fortsettelsen av krigen som startet med USAs folkerettsstridige angrep på Afghanistan 7. oktober 2001.»

«Det er sju år sia regjeringa Bondevik vedtok å sende norske styrker til krigsinnsats i Afghanistan. I desse åra har Norge deltatt i fortsetjinga av den krigen USA starta 7. oktober 2001, i strid med folkeretten og utan FN-vedtak.»

Freds- eller krigsbudsjett? | Raudt

Kjære velger!

På siste meningsmåling for Oslo mangler jeg kun 659 stemmer for å vippe ut Venstres Ola Elvestuen, mens AP sine seks og SV sine to mandater er sikre i Oslo.

Derfor trenger jeg all drahjelp jeg kan få nå i innspurten. På Stortinget skal jeg begynne arbeidet med å trekke soldatene ut av Afghanistan, stå på for et oljefritt Lofoten og Vesterålen, og hindre kutt i uførepensjonene.

Men i år har jeg også en annen viktig oppgave — å holde Siv Jensen ute av regjeringskontorene. Jeg garanterer at en stemme til Rødt er en stemme så langt unna Siv Jensen og hennes politikk som det er mulig å komme. Med Venstre og Ola Elvestuen risikerer du tvert i mot å hjelpe Frp til regjeringsmakt.

Din stemme kan bli avgjørende. Godt valg!

— Erling Folkvord
1. kandidat i Oslo

Nyheter | Raudt

Prinsipprogram | Raudt

Rødt (Roedt) on Twitter

Rød ungdom

Rød Planet

Erling Folkvord

Torstein Dahle

FrP koden

I september 2008 anmeldte Torstein Dahle seks tidligere stortingsrepresentanter for mulig pensjonsbedrageri og krevde at det var snakk om så grove tilfeller at det måtte gis fengselsstraff. Saken fikk stor oppmerksomhet spesielt siden en av de seks var tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.Noen av dem bør settes bak lås og slå. Vi må ha likhet for loven Det er et overordnet rettsprinsipp i Norge”, sa Dahle. Rødt gikk til Økokrim fordi partiet ikke stolte på at Stortinget selv kunne gjøre en troverdig og ansvarlig gransking. «Det er bare politiet kan gjøre den upartiske granskingen som denne saken nå krever. Skal Stortinget selv gjøre det, blir det bukken og havresekken», sa han.

Høsten 2008 utga Dahle, som siden 2002 har arbeidet ved Høgskolen i Bergen som høgskolelektor, sammen med John Bellamy Foster boken Ødeleggelsens økonomi gjennom tidsskriftet Rødt! som dreide seg om bakgrunnen for Finanskrisen og som forklarte hvorfor krisen i finansmarkedet skjer, om boligbobla i USA, om Terra-skandalen og statens ansvar og våren 2009 var han bidragsyter til boken Kan hende det gjelder å redde vår jord, som inkluderte 16 engasjerte mennesker som tok fatt på de vanskelige spørsmålene: Kan miljøproblemene løses under kapitalismen? Vil EU-medlemskap styrke miljøkampen? Bør vi åpne for oljeboring i nord? Torstein selv skrev her en artikkel om kvotehandel. Boken ble utgitt på Forlaget Manifest.

Fordi SV ikke har fotjent det!

“SVs valgprogram er overlegent alle andre program når det gjelder omfang som brukes på fredssaker”, sier Alexander Harang, styremedlem i Norges fredsråd og prosjektleder for Fredspolitisk regnskap 2009, som håper at det Fredspolitiske regnskapet vil bidra til å sette fredspolitikken på dagsorden i valgkampinnspurten. Det fredspolitiske regnskapet kårer SV og Miljøpartiet de Grønne til de beste fredspartiene, og konkluderer at norsk fredspolitikk er tjent med en rødgrønn regjering.

Årsaken til at MDG klatrer helt til topps er at partiet legger ikkevoldsprinsippet til grunn for all sin politikk. ”Vi i MDG tror ikke det fungerer å skape fred og demokrati ved bruk av vold”, sier Hanna E. Marcussen, talskvinne for partiet, som hevder at ikkevoldelige metoder har vært mest effektive til å kaste undertrykkende regimer de siste 40 årene. ”Se bare hvordan store deler av Øst-Europa frigjorde seg på slutten av 1980-tallet”, sier Marcussen, som samtidig mener at ”Krigen i Afghanistan har verken gitt landet fred eller demokrati. Vi må tenke nytt dersom vi ønsker oss en fredelig og demokratisk utvikling i Afghanistan. Vi i MDG vil hente de norske soldatene hjem fra Afghanistan, men det alene er ikke nok. Vi har også et ansvar for å bygge opp det vi har revet ned. Derfor vil vi arbeide for at norsk innsats i Afghanistan utelukkende skal dreie seg om humanitær virksomhet og hjelp til å bygge opp et reelt demokrati gjennom støtte til landets virkelige demokratiske krefter.”

Spørsmålet er hvor fredsinitiativet i SV var da de for kort tid siden arbeidet for å beholde soldater i Afghanistan? Og hvor er er dette initiativet når det kommer til jagerflydebatten hvor SV har valgt å ville gå til innkjøp av de atombombebærende JSF flyene fra Lockhead Martin, som er et samarbeidsprosjekt mellom blant annet USA, Israel og Norge? “The Defense Department and a handful of allies have launched an effort to ensure the F-35 Joint Strike Fighter program is capable of conducting the most devastating mission in modern warfare – delivering a nuclear bomb.” Norge er nå verdens største våpeneksportør i forhold til folketall og 7. største våpeneksportør reelt sett og er en viktig bidragsyter til amerikansk krigføring, og da ikke aller minst i Irak. SV har, gjennom å kjøpeslå og overkjøre sitt eget partiprogram, ikke kun sviktet sine egne velgere foruten resten av verden. Dette på tross av at de er langt mer rasjonelle, rettskafne, miljøvennlige, solidariske og fredselskende enn det blåbrune alternativet, som de har langt mer til felles med enn det partiets velgere og grasrotaktivister skulle ønske at de gjorde.

Det er å unndres over at ikke partiet Rødt har skåret høyere, men det skyldes kanskje deres anti-imperialistiske profil, hvor fred synes å være en selvfølgelig ting, men hvor det blir lagt vekt på kampen mot okkupasjonsmakter og imperialistiske pirater. Her er eksempler: ”Rødt anerkjenner nasjonenes rett til selvbestemmelse. Retten til sivil og militær motstand mot okkupasjon og undertrykking er en grunnfesta rett for alle verdens folk”, ”Samtidig skal vi ikke ukritisk omfavne alle mulige politiske bevegelser som slåss mot imperialismen. Vi tar avstand fra overgrep mot sivile, innskrenking av demokratiske rettigheter og undertrykking uansett hvor i verden det skjer eller hvem som står bak.” og ”Den antikoloniale kampen føres både politisk, økonomisk og militært.” Ingenting av dette kan jeg være uenig i!

Torstein Dahle gjorde seg bemerket i juli 2007 med en uttalelse hvor han støttet den Afghanske motstanden mot den USA-ledede okkupasjonen av Afghanistan, samtidig som han gjorde det klart at norske soldater der må være forberedt på å sette sitt liv på spill. Erling Folkvord satte nylig søkelyset på de metodene regjeringen brukte for å få plassert jagerflykontrakten i USA.

Det hele minner oss om ”den brede enigheten i forsvars- og sikkerhetspolitikken” og behovet vi som er uenige har for en ”bikkje i bakken”.

Afghanistan:

jacob_858_1161171474

En ung norsk kvinne har stått frem i media og fortalt at hun hadde fienden på kornet, fikk ordren «Ild!», trakk i avtrekkeren … og avsluttet livet for et tjuetalls medmennesker. På vegne av deg og meg, det er det norske folk gjennom Stortinget som har sendt styrkene til Afghanistan for «å gjøre denne jobben.»

Hvor mange spør hvordan Norge er havnet i Afghanistan? Vi er trukket lenger og lenger inn i en hengemyr som startet med USAs folkerettstridige angrep, som i neste omgang presset FN inn i tiltak for å opprette fred og sikkerhet. Med 11.9 2001 fikk USA et påskudd, men USA hadde planlagt angrepet i flere år før, en sannhet man i norske storaviser bare har kunnet lese i Stavanger Aftenblad  (aftenbladet.no, søk: 649375). Og forut for det ligger en lang historie med amerikanske maktintriger i regionen.

Norge gikk med humanitær begrunnelse inn i det som er blitt mer og mer krig. Innser de hva de er med på de som uten reservasjoner stiller opp for USA? Vi skal nå velge nytt Storting, men hva har vi å velge mellom? Hvilket parti er klart mot krig og vil legge opp en grunnleggende annerledes politikk?

Det er nå det gjelder:

På flere målinger har Rødt fått over 3% oppslutning. Det viser at sperregrensa kan være innen rekkevidde. Rødt ligger an til å gjøre vårt beste valg noensinne, men det avhenger av at alle sympatisører der ute faktisk stemmer på dem!

Erling Folkvord er 659 stemmer fra å komme inn på Stortinget, ifølge valgkampens siste Oslo-måling (Aften i går). SVs og APs Oslo-mandater er trygge, og Erling vil slå ut Venstres Ola Elvestuen hvis vi vinner de siste 659 stemmene. Et lite bidrag helt på tampen?

Valgprat.no:

Aftenposten har gjennom valgkampen driftet valgprat.no, som er en portal for politiske og valgrelaterte blogger. Erling Folkvord har blant annet blogget fra Afghanistan-turen sin og skrevet mye om sykehjemsskandalen i Altea, Spania. Nå arrangerer valgprat.no avstemning der du kan stemme på den enkelte bloggen. Klikk deg inn her og stem fram Erling! Dette kan være et lite puff på veien til stortingsplass. Etter du har stemt kan du dele stemmegivningen på Facebook.

Les hva som blir Rødts 10 første forslag på Stortinget.

rødt 3744987843_a237601fdaknyttneve

Valgkampen er i ferd med å rulle i gang i disse dager, men gutta i Gatas Parlament har allerede holdt på en stund. For noen uker sida overrasket, provoserte og underholdt de mange med sin parodi på Fremskrittspartiets valgkamplåt «Fremtiden i dag». Nå er de tilbake med enda hardere skyts mot partiet de hevder er et parti for superrikinger.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: