Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Høsting av organer, Israel og ytringsfriheten

Posted by Fredsvenn den august 25, 2009

suture01

“Minst 30 brasilianere har solgt deres nyrer til en internasjonal menneskeorgan trafikkingring for transplantasjon utført i Sør Afrika, med Israel ståenede for mesteparten av pengene”, kom en lovgivningskommisjon i Brasil frem til. To israelske borgere, Gedalya Tauber og Eliezer Ramon, samt 6 brasilianere ble arrestert i Recife, hovedstaden i Pernambuco. Den israelske ambassaden i Brasil var tidlig ute med å erklære at de nektet for en hver deltagelse av den israelske regjering i illegal handel med menneskeorganer, men anerkjente at dets borgere, i nødstilfelle, kunne gjennomgå organtransplantasjon i andre land med støtte via deres helseforsikring.

I følge kommisjonens leder, Raimundo Pimentel, er det israelske standpunktet i bestefall antietisk ettersom trafikk i organer kun kan finne sted i en stor skala hvis det er en hovedkilde for finansiering, slik som det israelske helsesystemet.

I følge professor i medisinsk antropologi, Nancy Scheper-Hughes, som var med på å danne og fungerte som direktør for Organs Watch, en organisasjon dannet i 1999, som opererer fra University of California, Berkeley, og som har forskningsprosjekter i over et dusin land, begynte internasjonal trafikk av menneskeorganer for 12 år siden. Den ble fremmet av Zacki Shapira, som tidligere var direktør på et hospital i Tel Aviv. Shapira utførte mer enn 300 nyretransplantasjoner, hvor av noen av dem ble gjort i andre land, slik som Tyrkia. Dem som mottok var rike eller hadde veldig god helseforsikring og donorene var fattige folk fra Øst Europa, Filippinene og andre utviklingsland.

UN Convention against Transnational Organised Crime, som blant annet dekker forebyggelse, håndhevelse og sanksjoner vedrørende trafikk i mennesker, inkluderer i sin definisjon av menneskelig utbytting utvinningen av organer. WHO har også fordømt praksisen med å selge kroppsdeler og organer, noe som er forbudt i det meste av verden. I november 2000 erklærte World Medical Association at betaling for organer eller kroppsvev for donasjon og transplantasjon skulle bli forbudt. I Brasil er det å kjøpe og selge organer en forbrytelse som i følge en lov fra 1997 kan straffes med opp til 8 år i fengsel. I tilfelle donoren dør kan straffen bli opp til 20 år. En person som selger hans eller hennes egne organer kan få opp til 3-8 år i fengsel.

I følge den lovgivende granskningskommisjonen, politiet og de juridiske autoritetene var ressursene fra det israelske helsesystemet ”en avgjørende faktor”, som tillot nettverket å fungere og det nødvendige forholdet som skulle til for massiv trafikk. Organtrafikk krever enorme finansielle og tekniske resurser, ettersom problemene relatert til forholdet mellom donor og mottaker og på grunn av at transplantasjon ikke kan bli utført i et hvilket som helst hospital.

Fire år siden stanset Moldova en blomstrende babyadopsjonshandel på grunn av frykt for at noen skulle stjele organer. I følge Haaretz utforsker Romania lignende anklager i Israel og har stanset tillatelse til å adoptere romanske babier for dusinvis av par. For få dager siden sto det i Haartez at romanske autoriteter ser på mulige bånd mellom israelske adopsjonsbyråer og en illegal global konspirasjon som går ut på salg av organer for transplantasjon. I følge Haaretz har noen israelske leger vært involvert i illegal nyretransplantasjon og salg av menneskelige egg i Tyrkia, Romania og andre land i Øst Europa, hvor mange israelere, sammen med sine israelske leger, drar til på såkalt organturisme for å utføre transplantasjon.

I følge Huffington Post resulterte en nylig opprulling av en korrupsjonssirkel i New Jersey til at 44 mennesker, inkludert statslovgivere, regjeringsoffiserer og flere rabbier, ble arrestert og tiltalt for å drive en internasjonal pengevasking svindelforetagende som trafikkerte menneskeorganer. Dette førte til at Israel igjen har kommet i søkelyset når det kommer til organtransplantasjoner.

New Jersey har aldri manglet korrupsjonsskandaler, men den som utfoldet seg i sommer var overraskende selv for standardene til den stat som inspirerte filmserien The Sopranos. New Yersey har nå blitt en base for Kosher Nostra’ og Mossad aktivitet. Blant annet har Levy-Izhak Rosenbaum blitt anklagd for å ha stjålet og transportert menneskeorganer. FBI brukte et konfidensielt vitne for å identifisere et antall syriske jødiske rabbier som brukte synagoger og yeshivas som pengevask fronter for illegalt salg av organer.

Israel har tilstått at doktorer ved Abu Kabir hadde stjålet vitale organer av tre palestinske tenåringer drept av IDF. Den israelske helseminister Nessim Dahhan sa på et svar på et spørsmål fra et arabisk medlem av Knesset, Ahmed Teibi, at han ikke kunne nekte for at organer fra palestinsk ungdom og barn drept av IDF ble tatt ut for transplantasjon eller vitenskapelig forskning. Teibi skal selv ha mottatt bevis på at israelske doktorer ved instituttet stjal slike vitale organer som hjerte, nyrer og lever fra palestinere drept av IDF i Gaza og Vestbredden. Israelske autoriteter beholder normalt kroppene til drepte palestinere i noen dager uten noen forklaring.

Den svenske avisen Aftonbladet hevder nå i artikkelen Våre sønner plyndres for sine organer, som også siterer den nylige arresten av en New York rabbi beskyldt for å drive trafikk i menneskeorganer, at israelske patologer har fjernet og plyndret kroppsdeler og indre organer fra palestinske krigsofre for å bøte på Israels enorme kø av folk som venter på å få transplantert nye organer uten tillatelse.

Tusener av palestinske sivile har blitt drept av israelske styrker via massakre, etnisk rensing, bruk av hvit fosfor mot sivile, massehenrettelser, tortur, bombing av flyktningleire osv. Dette kan forklare forklare hvorfor skadde og drepte i mange tilfeller blir tatt til medisinske fasiliteter og returnert kun for å bli begravd umiddelbart uten å forklare hvorfor deres kropper ble åpnet “for autopsi” og sydd sammen igjen med manglende organer.

Anklagen, samt et svensk krav om at det hele må granskes, har utløst en diplomatisk krise av dimensjoner mellom de to landene. ”Vi krever og forventer en formell fordømmelse fra den svenske regjeringen”, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale under en regjeringssamling.

Les mer her: Høsting av organer, Israel og ytringsfriheten

Israel

Haaretz: Top Sweden newspaper says IDF kills Palestinians for their organs

Israeli crimes in broad day light

Organ Traffic in Israel

IDF Kills Palestinians to Steal Organs for Transplants

Israel Harvesting Palestinian Organs?

Rosenbaum Arrest Exposes Worldwide Organ Smuggling Mafia

organTrafficking.10952135

organtrafficking_english


YouTube: Rabbis Selling Human Organs, Kidney

YouTube: Jews, Politicians, Busted Selling Human Organs on the Black Market

YouTube: Eight Israelis Charged with Trafficking Human Organs

YouTube: Merchants of Death


Reklamer

Én kommentar to “Høsting av organer, Israel og ytringsfriheten”

 1. Kent Reichborn-Kjennerud said

  Den kjente palestinske menneskerettsforkjemperen Bassam Eid har undersøkt ryktet om organ-tyveri, og sier at han har aldri fant belegg for dem. Han sier selv ikke arabiske aviser har publisert en slik artikkel som Aftonbladet trykket.

  Jerusalem Posts Khaled Abu Toameh har sporet opp familien til Bilal Ahmed Ghanem, palestineren som Donald Boström bygger sin story om organtyveri på. Familien sier de husker at det var en svensk fotograf i landsbyen den aktuelle natten, og at han tok noen bilder. Men de snakket aldri med ham. Toameh snakket med broren Jala og han benekter at Ghanems familie å ha sagt noe om manglende organ.

  Expressen har en lang gjennomgang av organ-artikkelen. Den har satt sinnene i kok i Israel. Donald Boström mener det er en bkreftelse på at han har truffet spikeren på hodet! Kulturredaktør Åsa Linderborg sier hun var uvitende om at artikkelen om organtyveri kunne minne om tidligere tiders påstand om jødisk ritualmord. Det er oppsiktsvekkende at en kulturredaktør har så dårlige kunnskaper.

  Astrid Meland i Dagbladets Magasinet har tatt for seg Aftonbladets organplyndringsartikkel, og leverer et solid dementi av Donald Boströms påstander. Legene Meland har snakket med plukker Aftonbladets sak fra hverandre. Likevel velger Dagbladet å kjøre frem artikkelen som om det var en legitim problemstilling og spør i tittelen: Kan israelske soldater ha stjålet palestinske organer?

  Melands eksperter svarer «nei, det kan de ikke». Er ikke det en nyhet? For det andre: Hvorfor sjekket ikke Aftonbladet den faglige siden av storyen? Artikkelen var tilbudt Dagens Nyheter for ti år siden. Det burde fått klokkene til å ringe. Kanskje den ikke holdt vann? Dessuten stemmer ikke koblingen mellom hva Boström så i 1992 og Levy Rosenbaums svarte organhandel anno 2009. Nettopp fordi Boström hevder at organ tas fra døde, er hans story lett å torpedere, og Boströms lettvinte omgang med New Jersey-saken burde tilsagt refusjon.

  Spørsmålet Meland burde stilt er hvorfor Sveriges største avis – norskeid – trykker en story som minner så sterkt om klassiske antisemittiske myter. Det er det interessante spørsmål, når man på faglig grunnlag har konstatert at storyen er oppspinn. Det var selvsagt en grunn til at Åsa Linderborg trykket den på kultursidene. Den ville aldri passert en nyhetsdesk. Men det er interessant at Linderborg mener at dette er meninger som kan ytres uten konsekvenser.

  Man må spørre hvorfor ikke andre medier har spurt transplantasjonskirurger som raskt kunne dementert påstandene. Det må være en enkel sak for en journalist å sjekke at organtransplantasjon er en komplisert affære, med mange involverte. Likevel kverner Aftonbladets sak videre, nå også som en viktig ytringsfrihetssak. Den var altså ren løgn.

  Det minner om sider ved 9/11-konspirasjonsteoriene. NRK sendte mandag kveld en BBC-dokumentar om WTC 7, dvs. det sjuende tårnet, som falt sammen uten å være rammet av noe fly.

  BBC-programmet var strukturert på samme måte som Melands story: man fikk inntrykk av at det kunne være noe i påstandene. De ble tatt alvorlig og gitt et skinn av respektabilitet. Lenge lot man som om en overlevende Barry Jennings og programskaperne satt på avslørende bevis for at det var en konspirasjon. Først mot slutten leverte man de avgjørende bevis for at sammenstyrtningen hadde en naturlig forklaring.

  Tilhengere av konspirasjonsteoriene tar ikke hensyn til common sense. I WTC 7-programmet blir nasjonal sikkerhetsrådgiver Richard Clarke intervjuet. Han sier folk som Loose Change ikke har erfaring fra arbeid i større institusjoner. De aner ingenting om hvordan «government works»: bare det å tenke seg at 9/11 kunne være styrt er hinsides enhver tenkelig mulighet. Det ville involvert tusenvis av mennesker i alle ledd. Det ville vært umulig å dekke over.

  Det samme gjelder Aftonbladets story: noen telefoner og storyen ville vært død. Men Åsa Linderborg gjorde aldri det. Hun ville ha story’en på trykk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: