Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Pressemelding: Ydmykende for mattilsynet og brekk

Posted by Fredsvenn den august 24, 2009

I følge Odd Harald Eidsmo, informasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen Norge, er de nye bildene fra pelsfarmene både ydmykende for Mattilsynet og landbruksministeren.

Etter at graverende bilder fra norske pelsfarmer ble publisert høsten 2008 annonserte Mattilsynet en nasjonal tilsynskampanje overfor pelsbransjen. Tilsynskampanjen ble gjennomført forhåndsmeldt, i perioden hvor det kun var avlsdyr på gården, til tross for protester fra blant annet Dyrebeskyttelsen Norge, som mente en slik fremgangsmåte ville gi lite realistiske resultater. I juni konkluderte Mattilsynet med at pelsbransjen var «friskmeldt», og både tilsynet og landbruksminister Brekk kunne glede seg over at «norske pelsdyr har det godt».

– Det var gitt på forhånd at Mattilsynets tilsynskampanje ikke ville avdekke annet enn det glansbildet pelsbransjen ønsket å vise. Den virkelige hverdagen på pelsfarmene kan man se nå: Avbitte bein, omfattende skader og en bransje ute av kontroll, sier Eidsmo.

– Det er betenkelig at Brekk vil være bekjent av å huse og støtte en næring med så omfattende, og grundige dokumenterte, tilfeller av systematisert dyremishandling. Samtidig som pelsbransjen skaper et bilde av norsk landbruk som Brekk neppe kan være tjent med, er det grunn til å sette store spørsmålstegn ved Mattilsynets evne til å føre et objektivt og kompetent tilsyn med norsk pelsdyrhold, sier Eidsmo.

Odd Harald Eidsmo kan kontaktes på nr. 47 45 88 44 eller 23 13 92 52.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: