Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

konferansen Krisens mulighet den 25. mai

Posted by Fredsvenn den mai 20, 2009

Gir finanskrisen mulighet til å skape en økologisk bærekraftig økonomi?

Kloden nærmer seg stupet: Klimaendringene eskalerer. Naturressursene overforbrukes. Miljøødeleggelsene tiltar i omfang og styrke. Hvis vi skal redde verden fra økologisk kollaps, må vi legge om kursen. Raskt.

Den globaliserte økonomien overforbruker naturressurser og påfører økosystemene omfattende skader. Vi har en plikt overfor kommende generasjoner til å omforme økonomien slik at den samsvarer med jordens økologiske tålegrenser.

Problemet henger sammen med vårt økonomiske system, som ennå ikke har tatt inn over seg at det finnes økologiske grenser for vekst. Spillereglene i verdensøkonomien må endres. Men hvor realistisk er det å få verden med på en slik omlegging? Og er det allerede for sent?

Krisens mulighet er en én-dags konferanse som samler politikere og forskere for å diskutere hvordan dette kan skje på Soria Moria hotell og konferansesenter etter iniativ fra Erik Dammann. På konferansen, som vil bli avholdt den 25. mai, møtes forskere, politikere, studenter og andre interesserte for å diskutere nye løsninger for økonomien. Det vil bli avholdt foredrag og innlegg ved blant andre: Pavan Sukhdev, Erik Solheim, Halvor Mehlum, Karl Ove Moene, Dag Olav Hessen, Susan George, Peter Dauvergne, Øystein Dahle og Arild Vatn.

I forlengelse av konferansen Krisens mulighet inviterer Framtiden i våre hender til debattmøtet Kroner og kollaps  kl. 18.00 på Amalie Skram. Det vil blant annet bli avholdt foredarg ved Susan George (Response to Climate Change: a Question of Speed, Scale and Solvency) og Peter Dauvergne (The Shadows of Consumption). Arrangementet vil holdes på engelsk.

Velkommen til konferansen Krisens mulighet!

For mer informasjon og påmelding: Her!

global _10

global cfrontcov

global crisisdeception

global crisiswallstreet1

global krisef

global crisis economist

global_warming

global-crisis

globall_trust

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: