Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Norske våpen best til å drepe

Posted by Fredsvenn den januar 26, 2009

USAs fryktede Stryker-brigade bruker norske våpen, og gir følgende attest: De dreper flest. På US Armys webside skriver det amerikanske forsvarets Stryker-brigade at Remote Weapon Station (RWS) både gir økt overlevelse for operatørene, i tillegg til en signifikant økning i sannsynligheten for treff med første skudd. Det gir større dødelighet og flere drepte per ladning.

Kongsberg Protech Systems, kremmere i drap og råskap,  inngikk høsten 2007 en rammeavtale med den amerikanske regjeringen om en gigantleveranse av RWS Protector. Verdien av norsk våpeneksport økte i 2008 med hele 44,5 prosent. For første gang viser tallene over utenrikshandelen at eksporten er på over tre milliarder kroner. Det er 954 millioner mer enn i 2007. Våpeneksporten til USA alene har økt med ikke mindre enn 85,6 prosent, og ligger nå på 1,7 milliarder kroner.

Alexander Harang er leder for Norges Fredslags Våpenhandelgruppe, og skrev i 2007 en rapport for Norwatch om Norsk eksport av krigsmateriell til arabiske diktaturer. Nå forsker han på de pågående forhandlingene for å få etablert en internasjonal legalt bindende våpenhandelkonvensjon (”Arms Trade Treaty”).

Det er fortsatt svært gode tider for våpeneksportørene i Norge, på tross av alle rykter om at eksportnæringene i landet går dårligere i disse finanskrisetider. Jeg mener vi bør komme dit at norske myndigheter – og det internasjonale samfunn – sier nei til den slags!

Reklamer

Én kommentar to “Norske våpen best til å drepe”

  1. […] Norske våpen best til å drepe […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: