Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Deconstructing the War on Terror

Posted by Fredsvenn den januar 22, 2009

Internasjonalt seminar

Deconstructing the War on Terror

Chateu Neuf, Slemdalsveien 11, Oslo

Søndag den 22. februar 2009, 12.00-19.00

Den 11. september 2001 blir ansett for å være dagen da verden endret seg. Ikke kun var det angrep mot Tvillingtårnene, men i de følgene måneder og år har vært preget av økende konflikter, noe som har ført til internasjonal og innenriks tilbakeslag for statsnasjoner. Språket rundt Krigen mot terror har blitt globalisert og har nå blitt innarbeidet inn i den politiske retorikken av land som ikke direkte var involvert i 911 hendelsene for å fremme deres politiske mål, noe som har eskalert den fabrikkerte konflikten mellom Øst og Vest, som spiller inn i hendene av dem som vil profitere på en slik konflikt.

Dette seminaret har blitt oppført for å diskutere disse såkalte eksisterende konfliktene og splittelsene som så ofte blir referert til som Clash of Civilizations. Seminaret Deconstructing the War on Terror gir en mulighet for velkjente talere å ekspandere debatten på mange viktige saker når det kommer til de internasjonale forholdene. Med pågående hendelser slik som sekterisk splittelse og utrydding i Irak, Mumbai angrepene, Israels gjenokkupasjon av Gaza, Guntanamo er det et behov for en ny dialog og diskurs.

Innledere vil være:

Elisabeth Eide, som vil si noen ord om Afghanistan og den nåværende sikkerhetssituasjonen, samt medierepresentasjonen rundt konflikten, konfliktene i Pakistan og India. Yvonne Ridley, som vil vise sin nye dokumentar om menneskerettighetsbrudd og innvirkningene Krigen mot terror har hatt på menneskerettigheter, demokrati og ytringsfrihet. George Galloway, som vil fokusere på de etniske minoriteters rettigheter i Storbritannia som kommer fra den såkalte Ondskapens akse, samt den økte overvåkningen i Storbritannia og Europa og deres formål. Massoud Shadjareh vil si noe om rasisme, islamofobia og antiterrorisme. Han vil vise til noen rasistiske og islamofobiske narrativer vedrørende lovene ved Krigen mot terror. Muhammad Idrees Ahmad vil være ordstyrer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: