Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Fordøm den israelske aggresjonen i Gaza

Posted by Fredsvenn den januar 13, 2009

De massive angrepene mot Gaza rammer først og fremst sivilbefolkningen. I tillegg til den uproporsjonale militære voldsbruken og den langvarige blokaden av en hel befolkning er dette klare brudd på internasjonal humanitær rett, i følge den 4. Genevekonvensjonen. Israels handlinger på Gazastripen må karakteriseres som krigsforbrytelser.

De siste dagene har vi sett angrep på grønnsaksmarkedet i Gaza, angrep på ambulanser i tjeneste, og angrep på en rekke sivile mål som universiteter, moskeer og boligblokker. Av de mange hundre drepte er en tredjedel kvinner og barn. Nærmere 3000 palestinere er skadet, og det er nærmest total mangel på medisinsk utstyr og personell.

Vi fordømmer den israelske aggresjonen i Gaza. Angrepene må stanses og blokaden av Gaza må heves umiddelbart. Grensene må åpnes og de internasjonale hjelpeorganisasjonene må få komme inn i Gaza for å få delt ut nødvendig medisinsk utstyr, mat og drivstoff.

Vi oppfordrer den norske regjering til en kraftigere fordømmelse av Israels krigspolitikk, og at de legger ytterligere press på alle relevante aktører for å få en stopp i krigshandlingene. Uten slikt press vil ikke volden avsluttes og palestinerne på Gazastripen vil fortsatt lide.

Israel må stilles til ansvar for sine forbrytelser!

Skriv under her: Stans Israel

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: