Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Stopp angrepet på Gaza – Trekk Pensjonsfondets investeringer ut av Israel!

Posted by Fredsvenn den januar 7, 2009

som vi alle vet lever den palestinske befolkningen på Gaza-stripen under forferdelige forhold i disse dager. De norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse som befinner seg i Gaza, beskriver situasjonen som det verste de noen gang har opplevd og oppfordrer folk til å gjøre noe for å stoppe angrepet fra Israel.

Israels voldsomme angrep på Gazas innbyggere er ute av alle proporsjoner, og et overtramp mot menneskerettigheten e og folkeretten. Den norske regjeringen har et soleklart ansvar for å legge press på Israel, og ta i bruk de virkemidlene vi har til rådighet for å stanse dette voldsomme angrepet på Gaza, og for å få en slutt på okkupasjonen av Palestina. Vi krever at Norge gjør alt som står i vår makt for å stanse Israels angrep på Gaza og overgrepene mot den palestinske befolkningen.

Vi tar avstand fra all voldsbruk som rammer sivile. Norge har fordømt voldsbruken, men Israel bør møtes med sterkere reaksjoner når de går så brutalt til verks som det de gjør i Gaza. Som en reaksjon på de uakseptable krigshandlingene må Norge bruke sin økonomiske makt til å sende en klar beskjed om at Israel må stanse bombingen, som fører til store lidelser. Som okkupant har Israel det klart største ansvaret for å ende krigføringen.

Pensjonsfondet har store midler investert i israelske selskaper og israelske statsobligasjoner. Vi krever at Norge trekker ut alle Pensjonsfondets investeringer i israelske selskaper og israelske statsobligasjoner. Norge må vise overfor Israel at vi ikke aksepterer okkupasjonen av, og krigføringen mot palestinere, og at vi ikke vil at Pensjonsfondets midler skal brukes til investeringer i Israel.

Israel har besluttet offisielt å boikotte den Qatar baserte al-Jazeera nyhetsstasjonen på grunn av hva Israel anser for å være fordumsfull nyhetsdekning, samt på grunn av beskyldninger om at al-Jazeera skal ha startet en stearinlysprotest som fulgte etter at den israelske regjeringen besluttet å redusere elektrisitet og gassforsyninger som et svar på fortsatt palestinsk rakettangrep mot det sørlige Israel. Det norske oljefondet har investert 286 millioner kroner i et israelsk energiselskap som har nektet å levere strøm til Gaza. Trekk investeringene ut!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: