Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

En uavhengig komite bør utgi Nobels fredspris

Posted by Fredsvenn den desember 11, 2008

Nå skal svenskene undersøke nobelprisen og nobelkomiteen, og vurdere om de leverer etter nobels ønske. Og det er jo på høy tid. Galtung tar nå til ord for at Norge må frasi seg retten til å vurdere og beslutte hvem som hvert år skal tildeles Nobels fredspris. «Det finnes en nobelprisformel: Prisen utdeles til en person med meninger som er forenlig med norsk utenrikspolitikk», sier han.

I følge Galtung bør Norge foreslå at FN tar over tildelingen. Dette er jeg skeptisk til. Ikke minst på grunn av at dagens FN tilhører det vestlige regimet nesten i like stor grad som USA, EU, NATO, IMF, Verdensbanken, WTO med mer.

USA har ført krig mot FN og selvstendige eller uavhengige enheter har blitt sabotert og lagt ned. På samme måte som man snakker om et nytt NATO, kan man nå snakke om et nytt FN. Et FN hvor multinasjonale selskaper har medbestemmelsesrett som om de skulle representere ulike land.

En uavhengig internasjonal komite bør dele ut fredsprisen. Ikke kun bestående av Vestens eliter og nasjonale ledere foruten det sivile samfunns ”ledere”. En fri, selvstendig og ukorrupt komite. Men dette tror jeg det nok dessverre aldri, i alle fall ikke på særlig lang tid, kommer til å bli noe av. NATO blir nå brandet som fredsorganisasjon og Norge, på tross av at landet befinner seg i en illegal aggresjonskrig, som fredsnasjon, og norske politikere blir hedret som fredsfolk, på tross av at de beskar Norges fredsbevegelse med 100 % i statsbudsjettet i 2005. No Logo sier nå jeg!


Reklamer

Én kommentar to “En uavhengig komite bør utgi Nobels fredspris”

  1. […] En uavhengig komite bør utgi Nobels fredspris […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: