Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Oljesivilisasjonen – En sivilisasjon uten olje!

Posted by Fredsvenn den desember 3, 2008

Art No Oil er en årlig begivenhet med det til formål å oppmuntre artister til å skape arbeide som tar for seg ødeleggelsen som selskaper som BP gjør mot planeten, og rollen kunst kan spille i å imøtegå disse ødeleggelsene. Den er laget for å lage et sannere portrett av et oljeselskap enn det omsorgsfulle bildet laget av reklamen, slik som via BP Portrett Award, som er en leting etter årets beste portrett som samtidig unndrar den offentlige oppmerksomheten fra hva BP egentlig driver med.


”Under de neste 50 årene, mens jordens befolkning øker fra 6 til 9 milliarder, vil menneskeheten konsumere mer energi enn det kombinerte total brukt i all tidligere historie.”

– World Nuclear Association (WCA) –

The Fall of Petroleum Civilization:

Peak Oil will take place primarily in the US as it is most dependent on limited resources.
Helpful in understanding trends is an honest assessment of alternative energy, in terms of potential for a given population size and number of decades usage.
Additionally, US foreign policy can be glimpsed more and more clearly in its drive to maintain its oil-fueled, corporate-based empire.

Coal Gasification:

«Oil-crisis solutions are not technological»

– Jan Lundberg –

Klimakaos vil ha en katastrofal effekt på alle, og skade de fattigste hardest. Oljetilgang har spilt en stadig viktigere geopolitisk rolle i det forrige århundre og vil føre til konflikter i Sørvest Asia, Sentral Asia, Sør Amerika og Nord Afrika om å kontrollere energiresurser i det neste århundre.

Det har blitt dokumentert at de virkelige motivene bak USAs krigføring mot Afghanistan verken var å fange bin Laden eller bekjempe terror, men å vinne kontrollen over de enorme olje- og naturgassressursene i det kaspiske hav og Sentral Asia, samt benytte seg av Afghanistans geo-strategiske beliggenhet. Det samme kan sies om krigen mot Irak. I forkant av invasjonen av Irak, advarte Bush irakerne: «Ikke ødelegg oljebrønnene». Det neste landet kan være Venezuela. Stadig flere land går over til å selge oljen i euro i stedet for dollar. Kanskje Norge bør gjøre dette også. Iran truer med å lage en egen oljebørs (IOB), noe flere analytikere mener er den reell trusselen mot USA. Spørsmålet er kun om det vil hjelpe.

Mange vil mene at det går en ondskapens akse til støtte for Bush-regimet gjennom oljeindustrien, det militærindustrielle kompleks, andre multinasjonale selskaper, og det kristne høyre, alle viktige bidragsytere til Bushs valgtriumf, og alle med talsmenn på høyeste plan i administrasjonen. En akse som har brukt den 11. september og krigen mot terrorismen til å gjennomføre sine utenriks- og innenrikspolitiske planer i et i sannhet imponerende omfang og så langt uten særlig hindring verken hjemme eller ute.

Det bemerkelsesverdige er at de står i motstrid til alt som er nødvendig for å oppnå fred, globalt demokrati, økonomisk likhet og rettferdighet, økologisk beskyttelse av miljøet, og global stabilitet. De representerer valgene til et alt for mektig lands elite, fast bestemt på å konsolidere sitt økonomiske og politiske forsprang på kort sikt, helt uten hensyn til kostnadene for verdenssamfunnet og forsterker alle de stygge tendensene ved militariseringen og globaliseringen som har ført til økende vold, inntektsskjevheter og de voldsomme protestene mot Verdens handelsorganisasjon (WTO), Det internasjonale pengefondet (IMF), og Verdensbanken.

Vi godtar ingen plyndring av det irakiske folkets ressurser, men oppfordrer til protest mot alle norske forsøk på oljerøveri og legitimering av den ulovlige okkupasjonen av Irak. Det vil bli holdt Global dag for aksjon mot den 22-23 februar under Oil Change Internationals banner: “Stans plyndringen av Iraks fremtid – Irakisk olje for det irakiske folk”. En ny sivilisasjon uten olje har Oilwatch International allerede oppfordret til. Fredsinitiativet sammen med Hent soldatene hjem vil avholde markering i Oslo i mars.

MER

decline

The Unrelenting Collapse of the Dollar – The Gradual Collapse of American Civilization?

Invitasjon til å danne en ny sivilisasjon

Oljesivilisasjonen

Decline of the American Civilization

Emancipate Yourself from Mental Slavery

Lesson 1: World without Oil

Peak Oil Videos

declinebumpersticker1declineiraq-oildeclinepeakoil

decline11th-hour-j-logo101

Peak Oil Art


Det store oljeeventyret i Norge

Et nytt og fruktbart år har begynt

CO2, global oppvarming og olje

Antisivilisasjon

Dissent

Oil Change International

U.S. Labor Against the War

Iraqi Oil Law

Iraqi Oil Law

Price of Oil

Oil Watch

Livet etter oljen

Peak Oil

Hubberts peak teori

Peak Oil?

Nyheter

Peak Oil – G8

G8

Hands Off Iraqi Oil

International Days of Action no Iraqi Oil Law

Internasjonal aksjonsdag – Ingen irakisk oljelov!

Ingen Statoil i Irak

På hvilken side finner vi Statoil?

Olje og Irak

Irak og FN

Naomi Klein og privatiseringen av Irak

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: