Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Agitatoria: The Battle in Seattle

Posted by Fredsvenn den november 24, 2008

bigsleep_of_reasonbigwtoxmas

bigviolence

biggnn_print2

Is this what Democracy Looks like? WTO

WTO Protests from Seattle 1999

WTO Protests: Seattle (1/3)

Ralph Nader: Vivid Memories of Seattle

bigdemocracy2

Det er snart 10 år siden demonstranter blokkerte WTO-møtet i Seattle og globaliseringsbevegelsen ble etablert som begrep og bevegelse. De første årene var kjennetegnet av mye nytenkning og entusiasme, men hvor står vi nå? Dette blir temaet for Agitatoria førstkommende lørdag 29. november kl. 15:00 på Humla, Hausmannsgt 34, Oslo. Program: Filmen This is what Democracy Looks like fra Seattle 1999 (se over) med innledning fra norske deltagere i demonstrasjonene, samt Motmakt og utopier i bevegelsen av bevegelser – paneldebatt med norske og internasjonale aktivister fra globaliseringsbevegelsen.

Det er på tide å både begynne å diskutere historien, siden andre, inkludert Hollywood, har begynt å skrive den om, se spillefilmen The Battle in Seattle, som er det liberale Hollywoods versjon av hva som skjedde i 1999. Samtidig så er det fortsatt mange utfordringer, og mye av nytenkning og entusiasmen er har avtatt.  Agitatoria 17 er derfor todelt, en historisk del om Seattle og historieskrivingen, og en del som ser framover på globaliseringsbevegelsen i sitt tiende år.

Få også med deg Humlas Globaliseringsborrel dagen før, og det pågående boksalget.  Spillefilmen The Battle in Seattle vil her bli vist. Den litt mer virkelighetsnære versjonen får du altså på lørdagen, men den er litt mer seriøs og uten Woody Harrelson. Alle aktivister som fører tilhørighet til globaliseringsbevegelsen er invitert. Etter filmen blir det uformell diskusjon, løst prat og øl, altså borrel. Ta gjerne med drikke sjøl. Vi åpner kl.18.00, og ser filmen ca kl.19.00.

Mer informasjon: http://www.agitatoria.net.

Billetter: gratis som alltid

Humla – Radikal bokkafé, gratis internett, aktivist-hangout på Hausmania. Kan brukes til møter for snille folk som skal gjøre kule ting. Ta kontakt hvis du har lyst til å låne eller bruke Humla.

big200px-battleinseattlenew3

Reklamer

Én kommentar to “Agitatoria: The Battle in Seattle”

  1. Grenseløs said

    Jeg deltok ikke der, men var i Gøteborg og en del av de andre stedene. Den virkeligheten som etablert media beskrev/beskriver stemte/stemmer slevsagt slett ikke med virkeligheten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: