Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Obama – Et nytt håp for Irak?

Posted by Fredsvenn den november 20, 2008

irakimg_header1

irakawni1

Bakgrunnsartikkel: Intervju med Awni al-Kalemji

iraksupportlogo4


Obama – Et nytt håp for Irak?

Barack Obama var en tidlig motstander av Bush-administrasjonens invasjon av Irak. Den 2. oktober 2002, dagen George W. Bush og Kongressen ble enige om en felles resolusjon som ville godkjenne Irak-krigen, holdt Obama en tale ved den første store anti-Irak-krigsdemonstrasjonen i Chicago hvor han var åpent i mot krigen. Den 16. mars 2003, dagen president Bush utstedte hans 48-timers ultimatum til Saddam Hussein om å forlate Irak, adresserte Obama den største antikrigsdemonstrasjonen i Chicago og fortalte det ikke var for sent å stoppe krigen.

November 2006 erklærte Obama at USAs styrker skulle være trukket ut av Irak i løpet av 16 måneder etter han har kommet til makta. Og i 2007 kalte Obama for en fremtidsrettet post-Irakkrigsutenrikspoli-tikk, samt fornyelse av amerikansk militære, diplomati og moralsk lederskap i verden og sa: ”vi kan verken trekke oss tilbake fra verden eller prøve å ’bully’ den til underkastelse” og oppfordret amerikanerne til å ”lede verden ved gjerning og eksempel.”

USAs nye president Barack Obama var motstander av den amerikanske invasjonen i 2003, men hans visepresident støttet invasjonen. Bush’ forsvarsminister James Baker er bedt om å fortsette i embetet som del av Obamas nye administrasjon. Kan vi forvente en ny amerikansk politikk i Irak? Hva mener motstandsbevegelsen? Hva med Irans rolle? Og hva med al Qaida? Disse og andre spørsmål blir belyst. I Irak er de amerikanske soldatene en viktig del av selve problemet og bør trekkes ut så raskt som mulig. Spørsmålet er om Obama kan og vil holde ord.

Seminar:

Med dette som bakgrunn ønsker vi i Komiteen for et fritt Irak(KFI) å avholde et seminar, med debatt, billedutstilling og musikk, på Håndverkeren på Håndverkeren i Rosenkrantzgt. fra 12.00-17.00 den 29. november med bl.a Awni al-Kalemji fra den irakiske motstandsgruppa Iraks patriotiske allianse (IPA). Kalemji er en respektert representant for den irakiske motstanden. Han vil orientere om den aktuelle situasjonen i Irak og gi sine vurderinger av avtalen om tilbaketrekking av okkupasjonsstyrkene (SOFA) som nettopp er inngått mellom USA og regimet i Bagdad. Vil den bety et fritt Irak, eller bare fortsatt okkupasjon i nye former?

For fullstendig program og karthenvisning, se www.frittirak.no

Iraq Solidarity Campaign

Tales of Iraq War by Latuff

Iraq Resistance

Free Arab Voice

Komiteen for et fritt Irak – Startside

KFI – Ulovlig overvåking av Irak-aktivister

Komiteen for et fritt Irak – Wikipedia


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: