Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Eks-CIA offiserer assosiert med illegal fengselsoverføringsprogram og falsk Irak etterretning skal nå lede Obamas etterretningsovergangsgruppe

Posted by Fredsvenn den november 19, 2008

John O. Brennan og Jami Miscik, begge tidligere etterretningsoffiserer under George Tenet, skal nå lede Barack Obamas ettersyn med etterretningsbyråene og gi råd til den nye administrasjonen (Se: democracynow.org).

Brennan har støttet flere illegale avlyttinger og fangeoverføringer, og Miscik var involvert i den politiserte etterretningen vedrørende de Iraks masseødeleggelsesvåpen i forkant av Irak krigen. Per i dag er det ikke funnet konkrete bevis for at Irak var i besittelse av omfattende masseødeleggelsesvåpen og leveringssystemer.

Den Pulitzer-vinner belønte journalisten Ron Suskind hevder i sin bok The Way of the World at brevet som ”beviste” Iraks forbindelser med al-Qaida ble ført i pennen av Det hvite hus, som skal ha beordret CIA til å forfalske et brev som ”beviste” forbindelser mellom Saddam Husseins Bath-regime og terrornettverket al-Qaida. Den amerikanske etterretningsbyrået skal ifølge Suskind ha diktet opp et tilbakedatert brev fra lederen for Iraks etterretning til den tidligere diktatoren hvor det gikk fram at lederen for 11. september-angrepene, Mohammad Atta, fikk opplæring i Irak – noe som ”slo fast” at Saddam hadde forbindelser til Osama bin Ladens terrornettverk. Brevet ble publisert i britiske Sunday Telegraph ni måneder etter den amerikanskledede invasjonen av Irak.

Samtidig gjentar Suskind de tidligere beskyldningene om at USA holdt tilbake britiske opplysninger om at Irak ikke hadde masseødeleggelsesvåpen. Britisk etterretning ga disse opplysningene fra en troverdig kilde til daværende statsminister Tony Blair, men både president George W. Bush eller visepresident Dick Cheney, avviste påstandene.

Aftenposten – Irak konflikten dag for dag

Media Lens Message Board: Torture – Yes We Can?

The Spy goes to Wall Street

Interview with Shane Harris

The Dark Side Interviews: John Brennan

Prelimenary Facts and Thoughts about Eric Holder

Change in Intelligence?

Terrorism

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: