Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Si nei til mer søppel!

Posted by Fredsvenn den november 18, 2008

Et stort flertall ønsker ikke å motta reklame i postkassa. Likevel vil politikerne videreføre en ordning der de som ikke ønsker reklame, aktivt må merke postkassa med Nei takk. Syns du det burde vært omvendt? Især når man tar i betraktning at den søpla man hver dag får i postkassen ikke kun er søppel i seg selv , men att på til får deg til å forsøple mer, ja hvis ikke kun primære mål, men det eneste mål, er å få deg til å forsøple mer.

Grønn Hverdag, Naturvernforbundet og Forbrukerombudet ønsker at markedsføringsloven skal endres, slik at bare de som merker postkassa med Ja takk vil kunne motta uadressert reklame i postkassa. I dag er ordningen motsatt. Torsdag skal Familie- og kulturkomiteen avgi sin innstilling, og det meste tyder på at de vil anbefale å videreføre dagens reservasjonsordning.

Hvorfor ønsker vi en Ja takk-ordning?

Et stort flertall av befolkningen sier de ikke ønsker uadressert reklame i postkassa. 50.000 har skrevet under oppropet på www.neitakk.no. Mer enn 80 kommuner, inkludert de største byene i Norge, har vedtatt at de ønsker en Ja takk-ordning, men hvis markedsføringsloven går gjennom slik den foreligger nå, kan ikke kommunene gjennomføre det de har vedtatt. En Ja takk-ordning ville spart miljøet for rundt 40.000 tonn papir, og 40.000 tonn CO2-utslipp.

Syns du en Ja takk-ordning høres best ut? Si fra! HER kan du sende en ferdig utfylt e-post til Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt, samt Ulf Erik Knudsen i Familie- og kulturkomiteen, som er saksordfører for denne saken. Hvis du vil gjøre endringer i e-posten du sender, kan du gjøre det HER.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: