Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

NATO møte i Strasbourg

Posted by Fredsvenn den november 13, 2008

Torsdag den 13. november kl. 17.00 arrangerer Hent soldatene hjem og Fredsinitiativet et planleggingsmøte for å organisere tur til Strasbourg. I april neste år har NATO toppmøte og 60-årsjubileum der. Titusener er ventet å komme i en gigantmarkering mot dette.

Planleggingsmøtet er åpent for alle interesserte.

Møtet foregår hos LO i Oslo, Youngstorget 2b.

Velkommen: Hent soldatene hjem og Fredsinitiativet

Løpeseddelen: Stormobilisering mot NATO-toppmøte

I begynnelsen av april neste år feirer NATO sitt 60-årsjubileum med et toppmøte i den franske byen Strasbourg. Antikrigsorganisasjoner og fredsnettverk over hele Europa har i den anledning gått sammen om å organisere en gigantisk protest. Der ønsker vi flest mulig nordmenn.

For første gang går de europeiske antikrigsbevegelsene sammen om en felles stordemonstrasjon – en styrkemarkering som kan komme til å bli historisk. Hensikten er å vise den brede motstanden mot NATOs rolle som aggressivt krigsverktøy i stormaktenes hender.

I Afghanistan står NATO i spissen for USAs famøse krig mot terror, en krig Vesten nå er i ferd med å spre til Pakistan. Krigen har vart i hele 7 år, like lenge som Sovjet sto i landet på åttitallet. Og akkurat som den gang skjer krigen i folkets navn, selv om det er de som lider under den.

Selv NATOs generaler innrømmer nå at krigen ikke kan vinnes militært. Men hva skjer? Fortsatt står NATOs soldater der, uten noen planer om å endre kurs. Tvert om foreslås det å øke antallet soldater med 30.000 til vinteren. Hvor lenge skal NATO-landene holde på med disse meningsløse grusomhetene?

Ikke bare kampene i Afghanistan, men også striden i Georgia viser hvilke farlige veier NATO beveger seg ut på. Alliansens strategi for å innlemme tidligere sovjetrepublikker bidrar ikke bare til nye kriger, men kan i verste fall resultere i en storskala stormaktskonflikt. Og inkludere atomvåpen!

Nylig har NATO gått inn for et såkalt missilforsvar. Utbyggingen av dette er svært farlig, idet det øker spenningene mellom Russland og NATO og starter opp et nytt våpenkappløp.

Motstanden mot krigen i Afghanistan øker nå kraftig. Nesten over alt er det flertall mot krigen, inkludert i de krigførende landene. Folk har fått nok. Det vil vi vise under NATOs 60-årsjubileum.

Bli med på buss til Strasbourg for å få NATO ut av Afghanistan!

Dette skjer:

• Mottoppmøte: Torsdag 2. – søndag 5. april

• Demonstrasjon: Lørdag 4. April, kl 13

• International resistance camp, 1.-5. april, fredsleir

• Ikke-voldelige direkte aksjoner og sivil ulydighet

For påmelding eller mer informasjon: kontakt post@ingenkrig.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: