Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Et symbol for fellesskap- og forsoning

Posted by Fredsvenn den november 7, 2008

Tariq Ali:

For filmsnutter – HER: Et symbol for fellesskap- og forsoning

Sitat: ”Utopisme. Det er i det lange løp det eneste realistiske.”


Den globale beskjedsmuren til Obama 24 fots lange muren i Washington DC har blitt et viktig fellesskaps- og forsoningssymbol og mellom USA og verden. Mennesker fra rundt om i hele verden har begynt å sende gratuleringer og beskjeder om vilje til å samarbeide med Obama og USA. På kun 24 timer har over 150.000 mennesker fra 189 land signert og sendt en beskjed til Barack Obama til den store globale muren i hjertet av Washington DC. Som Obama selv sa så har ikke endringene skjedd ved at de vant valget, noe som kun gir en mulighet for å kunne foreta de endringene Obama nå vil begynne å arbeide for.

Muren er med på å gjøre Obamas valg til et stor global bevegelse for fellesskap og forsoning, en tid USA ikke lenger er den største faren for verdensfreden, men endelig kan gå sammen med resten av verdenssamfunnet for samlet å møte våre felles utfordringer.

Avaaz, en uavhengig, not-for-profit global kampanjeorganisasjon som arbeider for å sikre at synet og verdiene til verdens folk kommer til de globale lederne, gratulerer Obama med hans valg og forpliktelse når det kommer til å stanse klimaendringene, trekke seg ut av Irak, doble u-hjelpen, forby tortur osv. Avaazs globale beskjed til Obama-muren har blitt stedet hvor borgere rundt om i verden gir sin beskjed til Obama. Man kan følge denne linken for å legge til sitt navn og sende denne beskjeden videre til venner, bekjente og kollegaer. Avaaz betyr på flere språk stemme og per i dag har en nett-basert, global bevegelse med dette navnet medlemmer i alle verdens land – 3,2 millioner i alt.

I følge Avaaz: ”Teknologi og internett har tillatt borgere å nettverke og mobilisere som aldri før. Opprettelsen av en ny modell av internettdreven folkemaktspolitikk endrer land fra Australia til Filippinene til USA. Avaaz benytter seg av denne modellen globalt og forbinder folk over hele verden for å gjøre folkemaktspolitikk til et internasjonalt beslutningsorgan med folkelig medbestemmelse.” Avaaz mottar ingen penger fra regjeringer eller selskaper og er bemannet av et globalt team basert i Ottawa, London, Rio de Janeiro, New York, Paris, Sydney og Geneva. Her kan man komme inn på Avaaz Facebook, Myspace og Bebo sider.

Saker siden oppstarten i fjor inkluderer klimapolitikk, Guantanamo, Irak-krigen, Israel/Palestina, Zimbabwe… I hvert enkelt tilfelle velger du om du vil slenge deg på, i underskriftskampanjer etc. Siste nytt er at Avaaz i det stille har fått nødhjelp for rundt ti millioner kroner inn i Burma, via uformelle kanaler og i samarbeid med munkeklostre etc. I motsetning til de store nødhjelpsorganisasjonene har Avaaz valgt å gå utenom de burmesiske myndighetene. Og hjelpen har altså nådd fram. Gå til AVAAZ’ hjemmeside for mer informasjon.

Endring vil ikke komme lett, verken intern i USA eller dets utenrikspolitikk. Særinteresser, inkludert oljeselskaper, krigskontraktører og neokonservative ideologer, står i verden. Men disse interessene har alltid forsøkt å splitte oss. Det er den større internasjonale enheten og godviljen vi har som vil gjøre oss klare til å konfrontere utfordringene og gjøre fremskritt som et samlet verden. Den globale Obama beskjedsmuren er et symbol for endring og en investering i den nye godviljen mellom USA og verden, og med de store globale klimaforhandlingene som står på dagsordenen neste måned vil det ikke være lenge til dette vil bli prøvd ut.


Her er en link til en rapport om mange av de nyeste Avaaz kampanjene.

Og her er hans plattform og de 10 nøkkelkampanjelovnadene gjort av Barack Obama:

1) Redusere USAs karbonutslipp med 80% frem til 2050. USA skal spille en større positiv rolle i forhandlingene vedrørende en bindende global avtale som skal overta for den forfalte Kyoto protokollen.

2) Trekke alle angrepssoldater fra Irak innen 16 måneder og ikke ha noen permanente baser i landet.

3) Etablere et klart mål om eliminering av alle atomvåpen i verden.

4) Stenge Guantanamo konsentrasjonsleir.

5) Doble USA hjelp til å få endt den ekstreme fattigdommen før 2015 og akselerere kampen mot HIV/AIDS, tuberkulose og malaria.

6) Åpne diplomatisk dialog med land som Iran og Syria, og å benytte fredelige konfliktløsninger.

7) Depolitisere den militære etterretning for på den måten å unngå noen sinne å repetere den slags manipulering som førte USA inn i Irak.

z) Lansere et større diplomatisk arbeid for å stanse drapene i Darfur.

9) Kun forhandle nye handelsavtaler som inneholder arbeids- og miljøbeskyttelse.

10) Investere 150 milliarder dollar over 10 år for å støtte fornybarenergi og få 1 million elektriske biler på veien før 2015.

Global Warming: Send_a_Global_Message_to_Obama

Res Publica

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: