Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Barack Obama – på godt og vondt

Posted by Fredsvenn den november 6, 2008


Barack Obama – Wikipedia (nor)

Barack Obama – Wikipedia (eng)

Valgsystemet i USA er slik anlagt at utskuddene, uansett om det er Demokrater eller Republikanere, faller bort og at det er den sentrale linjen, det som befinner seg midt i mellom de to partiene, som kommer til å bli den førende politikken. Der er mer eller mindre de samme interessene bak begge partiene. Noam_Chomsky skrev i boken Manufacturing Consent om hvordan staten og de kommersielle mediene samarbeidet i å produsere en effektiv propagandamaskin for å manipulere befolkningen. En viktig del av dette besto i å utvikle en kultur av selvsensur, som vil si å lage rammer for hvilke temaer som ble viet fokus og ikke.

I teksten The Disconnect in US Democracy av Noam Chomsky publisert av Khaleej Times den 29. oktober 2004 skriver Chomsky at amerikanere kan bli oppmuntret til å stemme, men ikke delta mer meningsfylt på den politiske arenaen. Valget er en metode for å marginalisere befolkningen. En stor propagandakampanje er for å få folk til å fokusere på disse personaliserte kvadrenniale ekstravaganser og til å tenke, ”Dette er politikk.” Men det er det ikke. Det er kun en liten del av politikken. Hele valgsystemet er med andre ord satt opp for at vanlige folk skal få utløp for deres følelser og tanker om hvordan tingene skal være, men uten at dette nødvendigvis vil få praktiske konsekvenser. Emmma Goldman kalte derfor valgsystemet en hvilepute.

Og i dag, med pressen arbeidende dag og natt for å dekke presidentkampanjene, har det hele blitt til et gigantisk mediesirkus. Dette på tross av at et reelt demokrati krever handling og engasjement fra borgere flest, det krever simpelthen at folk skaper det. Demokrati er ikke en død struktur eller et fastlagt system, men en levende prosess av samhandlende mennesker.

Tatt USAs politikk gjenom årene under betraktning kan man kun forvente det verst tenkelige. Men så sies det blant sjiaene at al Mahdi, den tolvte profet, skal komme tilbake til jorden for å redde menneskeslekten i den mørkeste av den mørkeste time sammen med Messias. Han skal rette opp verden fra alle feil, urettferdighet og tyrani sammen med Jesus. Og Bush har jo både av aktivister og presidenter blitt kalt djevelen, diablo på latinsk. Spørsmålet er om Barack Obama er denne tilbakevendende Messias eller om også han er klar for en ny tørn med selvdestruktivitet og ødeleggelse. Kanskje jeg til slutt kan forstå hva det vil si å elske Amerika, for jeg voksete opp alt for sent til å være en del av generasjonen Jens Bjørneboe skrev til da han skrev kampskriften Vi som elsket Amerika i 1966. Se: Her.

Obama on Iran

Youtube: Chavez Calls Bush ”the Devil” in his Speech at the UN GA

Uansett hva så er Obama et tegn på at herskerne har forstått at folket vil gå i tottene på dem om de ikke gir etter. Hele 80 prosent av den amerikanske befolkningen er sterkt kritiske til den måten politikken har blitt ført på de siste årene. Bush sin paranoide storhetsdrøm ser med andre ord ut til å ha falt, noe han må leve med resten av sitt liv. Trolig vil Bush stå frem i fremtidens historiebøker som mannen som gjorde alt for at alt skulle gå til helvete. Uansett ser det ut til at himmel og helvete eksisterer mellom Obama og Bush. Spørsmålet er kun hva Obama vil og kan gjøre. USA ledes nemmelig ennå av de pillråtne interessene, en elite som ikke skyr noen tenkenes midler for å oppnå profitt og makt. Vil disse skyte Obama viss Obama handler selvstendig?

Barack Obama: «We Have a Lot of Work to Do»

Barack Obama – Presidential Acceptance Speech 1/2

Obama «We have a gov’t that says climate change is a Hoax»

Barack_Obama_on Principles_and_Values

Barack_Obama_on Civil_Rights

I følge Naimi Klein: Barack Obama ventet kun tre dager etter Hillary Clinton trakk seg ut av kappløpet med å erklære på CNBC: ”Ser dere. Jeg er en pro-vekst, fri-markedsmann. Jeg elsker markedet.” Dette viser han gjennom å velge Jason Furman, en av Wal Marts viktigste forsvarere, til å lede hans økonomiske politikk. Furman har blant annet sagt at Wal Mart er en progressiv suksesshistorie. Under kampanjen erklærte Obama da det ble kjent at Clinton satt i Wal-Marts råd at han ikke ville kjøpe noe der. For Furman er det Wal-Marts kritikere som er den reelle trusselen. I følge Naomi Klein skaper arbeidet med å få Wal-Mart til å høyne sine lønninger og profitt en ødeleggelse som for henne er alt for enorm og ødeleggende for arbeidsfolk og for økonomien generelt for henne å sitte pent og synge Kum-Ba-Ya fremfor et såkalt progressivt harmoni.

Barack Obama er et figment av din fantasi. Ok, jeg er temmelig sikker på at han eksisterer, men poenget er: messiah, den progressive drømmekandidaten som på en magisk måte skal redde USA og få oss tilbake til de gode gamle dager da vi var en godmodig, fredselskende verdensmakt – vent var dette før eller etter Vietnam? Før eller etter Hiroshima og Nagasaki? Før eller etter krigen mot Filipinene? Krigen mot Mexico? Slaveriet? Folkemordet på den nordamerikanske urbefolkningen? Uansett, er dette ikke poenget. Barack Obama er ikke den din fantasi får ham til å bli.

La ikke dette på noen måte være en støtte for Hilary “hauken” Clinton eller John McCain, en mann som fant det morsomt å synge om å bombe Iran, en bombing som ville ha resultert i døden til utallige uskyldige barn, kvinner og menn, ikke er det heller støtte til et tredje partis kandidater: grønt, sosialistisk eller noe som helst annet. Dette er kun en ærlig snakk om Barack Obama.

Amerikanere av alle striper står bak myten om Barack Obama. Hvorfor? På grunn av at han representerer “endring”, gir oss “håp”, oooh, og fordi han taler så bra. Det er godt og bra når det kommer til å lage en kampanje, men hva presenterer denne mannen i realiteten? Okay, du sier at han representerer “endring”, men hvilke endringer vil han foreta? Se: Her

ZNet – Obama on Economy

Barack_Obama_on Free_Trade

Barack_Obama_on Corporations

Noam Chomsky on Barack Obama

Chomsky: In swing states vote Obama without illusions

Kandidater:

GOP: Sen.John McCain

GOP V.P.: Gov.Sarah Palin

Democrat: Sen.Barack Obama

Dem.V.P.: Sen.Joe Biden

Tredje partier:

Constitution: Chuck Baldwin

Libertarian: Rep.Bob Barr

Constitution: Amb.Alan Keyes

Liberation: Gloria La Riva

Green: Rep.Cynthia McKinney

Socialist: Brian Moore

Barack Obama på godt og vondt

Obamas mål1

Obamas mål2

Obamas mål3

Bush administrasjonen er borte og folk feirer, men det er også tid for å spørre seg, slik Howard Zinn, Mike Davis, Sharon Smith, Tariq Ali, Ken Riley, Donna Smith, Camilo Mejía og Anthony Arnove gjør, – Hva nå? Hva slags endringer vil en Obama administrasjon føre til?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: