Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Det militærindustrielle mediakompleks og Somalia

Posted by Fredsvenn den oktober 27, 2008

«Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and not clothed. This world in arms is not spending money alone. It is spending the sweat of its laborers, the genius of its scientists, the hope of its children.»

Dette må være ordene til en liberal Demokratisk senator ved presidentvalget i 2008, men nei, det er i stedet ordene til den Republikanske president Dwight D. Eisenhower, de alliertes leder under Andre verdenskrig. USA, verdens eneste supermakt, bruker mer på militære enn de neste 45 høyeste forbrukerne i verden til sammen. USA står alene for 48% av verdens totale militærforbruk. Hvor ble fredsdividenten etter seieren under den den kalde krigen?

Det er ikke for noen ting at man nå i tillegg til å snakke om det militærindustrielle kompleks også snakker om et militærindustrielt mediakompleks, et offshoot av det militærindustrielle kompleks karakterisert av General Electric-NBC. Organisasjoner som FAIR har kritisert det militærindustrielle mediakompleks for å bruke deres mediaresurser til å fremme militarisme som tjener selskapets forsvarsresurser.

Somalia befinner seg i en av de verste humanitære krisene i verden, og det hele finner sted under ledelsen til George W. Bush. Hans såkalte Krig mot terror er en krig hvor terror blir utført mot millioner av mennesker over hele verden med det kommersielle som bifallende selger de samme begrunnelsene og rettferdiggjørelsene han benyttet seg av for de illegale angrepene på Irak og Afghanistan å føre til fryktelige nivåer av død og ødeleggelse til det somaliske folk. Websiden Media Lens har en bra oppsumering av realitetene som ligger under Bush sin terrorkrig mot Somalia og mediets manglende rapportering om det.

Blue Sky Tribe

Iron triangle

Pentagon military analyst program

The_Media_Industrial_Complex

The Military Mass Media Complex

War, Media, Propganda and Language: Coalition of the Willing

Pentagon, Propaganda & Antiwar Analysts

The MMIC

Media Blackout: Social Impact Games

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: