Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

systemkritiker

Posted by Fredsvenn den april 22, 2008

Det er kanskje på sin plass å stille en eller annen til krigsrett, men personfiksering er vell ikke akkurat vår greie. Vi, i alle fall meg, er systemkritiker. Dette ettersom det er selve systemet, som gjør et slikt helvete mulig. Ja, vi skal klappe i hendene hver gang en av de blir angrepet, men det gjør ikke situasjonen noe særlig ettersom det er systemet som må endres. Og systemet på denne måten fotrsøker å kjøre videre, som om ingenting har skjedd. Men det har det. Vi må ikke glemme at det er de samme kreftene som satt der før, sammen med og etter Bush! Vi må ikke glemme Afghanistan og Irak. Vi krever ikke at Bush eller Blair skal gå. Vi krever et nytt politisk system og radikale endringer av verdensøkonomien. Vi krever at man benytter andre strategier enn vold for å løse politiske/økonomiske konflikter!

Det hele er kun et valgtriks

Det å samarbeide med Bush er neppe positivt for stemmeutmålingene ettersom det er derfor Blair må gå. Det å få en annen Bushling til makten ville britene reagere på negativt. I realiteten vil det nok bli utrolig liten forskjell mellom Blair og Brown, selv om den blir kosmetisk. Dessuten: Det er systemet som er råttent, ikke personen (eller begge da). Britisk politikk har vært råtten fra begynnelsen, noen endring vill ikke dette ta før man gjør radikale endringer og det har man ikke gjort – i alle fall ikke ennå. Presidenten er bare trynet ut ad. Det er byråkratene, yrkespolitikerne, og ikke aller minst oligarkene, pengepugerne, som bestemmer agedaen. Dette på tross av all retorikk. I tillegg kommer at de konservative og labour kun forsøker å sanke flest stemmer ved valgene for på den måten å få sine folk til makten. Det er ingen reell forskjell dem i mellom selv om de forsøker å få det til å virke som det er det, noe de kun gjør for å få staten til å virke demokratisk, et multiparti system.

Merkelig at han i det hele tatt klarer å se seg selv i speilet uten å måtte spy. Han vet hva han gjør, på tross av hva som ellers måtte bli sagt. Se på lommeboka og på nettverkene hans. Han er karrierejeger. Kongen på haugen. Skulle bare mangle at folk ikke sympatiserte med han, deres egen undertrykker. De skulle bare kun ha vært aktive, gjort noe for å forandre situasjonen. Finnes det en himmel og helvete, er jeg ikke i tvil om at han og de som følger ham kommer til sistnevnte sted. Hva som har skjedd og som skjer i Irak må man tilbake til 1200-tallet for å sammenligne med. Greit, det er ikke kun hans feil, foruten bl.a hans far, men det gjør ikke feilen mer åpenbar. I det hele tatt å tro at USA skal gå til krig mot folk for å innfri demokrati, er en så absurd tanke at man ikke skulle tro at han noen gang hørte på fornuft. Hadde jeg talt til ham, ville jeg nok ha bitt meg selv så hardt i leppen på grunn av hans manglende forståelsesevne at det ville bli store åpne sår. Jeg ønsker ham, uten å ha hevnmotiv eller ville se blod, samme skjebne som Ariel Sharon, kanskje mest på grunn av at det er et tegn fra åpen, noe å tro på.

> tror at politiske beslutninger er meget komplekse prosesser. Antallet aktører er stort, omstendighetene mangfoldige, strukturene ikke enhetlig og tilfeldighetene spiller ofte en avgjørende rolle.

Stemmer helt sikkert, men desverre uten å få noen særlig betydning, for å si det slik så kunne man helt sikkert si det samme om Stalin og Hitler, for å nevne to av dem som jeg setter i samme kategori som Bush, kun at Bush neppe var like intellegent.

Ja, det er helt klart mye rasisme, den bredere definisjonen, og diskriminering i krigen mot terrorisme, samt i krigen mot Irak og Afghanistan. Det er oss og de andre. Synes jeg ser Oslo og Norge blir teppebombet på lignende måte på grunn pga at USA vil ha norsk olje.
Det handler ikke kun om olje, men om geostrategisk makt og dannelsen av en slags verdensstat, som før eller senere vil bli utviklet, spørsmålet er kun hvordan. Det er som med EU som enten kunne bli sosialistisk eller fascistisk, eller slik som den ble. Man kunne med sikkerhet fastslå at de ulike europeiske landene til slutt ville enes om en overnasjonal enhet. Det er den nye verdensorden som er ved å oppstå og alle hindre må bli knust for at de med makt skal få gjennomslag for sin versjon. Det hele er så bibelsk at det må ha vært stelt i stand som en selvoppfyllende profeti. Det hele er meget skremmende. Babels tårn er ved å bli bygget, for kanskje å falle sammen igjen.
Det er ikke en krig i eller mot Irak, men en regional krig som har global spennvidde. En krig som ikke kommer til å slutte med det første, men som vil vare i mange år fremover, uansett om USA kommer til å trekke seg ut av Irak eller ikke. USA støtter Israel, Saudi Arabia, Egypt, Jordan, Hariri koalisjonen, Fatah osv., mens Russland støtter Iran, som igjen støtter Syria, Hizbollah og Hamas. Både USA og Iran støtter hver sine folk i Irak, som har blitt en kampscene i denne globale krigen. Man er slik Bush hevder enten med eller mot USA. Og når Iran, Hamas, Hizbollah osv. er kuet går veien til nestemann som forsøker seg på en selvstendig utvikling. Man støtter en part for å slå ned en annen for deretter å bekjempe den part man tidligere støttet. Et globalt maritt har blitt født i et spill hvor min fiendes fiende er min venn. Jagland har vist en gang for alle hvilken leir han befinner seg i, mens Berg har skrevet et glimrende motinnlegg.
Kom over denne sangteksten, til melodi av "Hurra for deg som fyller"

Hurra for deg som er veldig rik,
ja, Høyre vil gratulere,
Nullskatteyterkonto i Sveits,
Ja, dere skal få det bedre,
Bukke, nikke, skrape for USA,
Bestemor på anbud - ja det må vi ha,
ønske arbeidsløse ingen verdens ting,
og si meg så hva vil de mere,
privatisere

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: