Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Seminar vedr utarmet uran: lørdag 5.april

Posted by Fredsvenn den april 2, 2008

Rapportene om bruk av våpen og ammunisjon med utarmet i Gulfkrigen i 1991 og i den pågående krigen i Irak er mange og urovekkende. 

 

Utgangspunktet for seminaret er FN’s vedtak i desember 2007 om å sette våpen og ammunisjon med utarmet uran på dagsorden.


I generalforsamlingen stemte 136 land for resolusjonen som tar opp alvorlig bekymring vedrørende helse- og miljøkonsekvenser knyttet til bruk av uranvåpen. Norge valgte å stemme avholdende. Resolusjonen inneholder også en anmodning til medlemslandene og relevante organisasjoner om å levere rapport til FN om temaet i 2008.

 

Vi håper på en konstruktiv utveksling av tanker og kunnskap rundt Natos bruk av denne type våpen og hva vi ønsker at våre politikere skal gjøre nå når bruken av uranvåpen endelig skal utredes og behandles i FN.


IKFF-Bergen har hatt hovedfokus på uranvåpen i flere år og deltar i den internasjonale kampanjen ICBUW. http://www.bandepleteduranium.org/

 

Vi inviterer nå politikere, organisasjoner, forsvarsfolk, forskere, journalister og andre interesserte til et konstruktivt seminar for utveksling av informasjon, erfaringer og standpunkter.  Seminaret vil kunne danne grunnlag for et eventuelt samarbeid framover.

Seminaret er lørdag 5.april, kl.11.00-15.00 i Fritt Ords hus, Uranienborgveien 2. Hovedinnleder er Eva Fidjestøl, forfatter av rapporten Uranvåpen, konsekvenser for helse og miljø.

 

Seminaret er åpent for alle!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: