Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Agitatoria nr # 13: Brekkjern og byøkologi

Posted by Fredsvenn den mars 28, 2008

Agitatoria er en serie seminarer om motmakt og utopier som finner sted på Humla, Hausmania (Hausmannsgate 34). Agitatoria #13 er et samarbeid mellom Humla og Aktbo.

Agitatoria nr # 13 har tittelen Brekkjern og byøkologi og setter fokus på brukerstyrte boliger og byøkologi. De byøkologiske pilotprosjektene som har vært oppe til bystyrebehandling høsten 2007 er resultatet av at kommunen har latt kommunalt eid boligmasse forfalle, for deretter å legge det ut for salg. I stedet for at kommunen har fått selge unna forfallen eiendom har beboerforeningene i Enebakkveien 37 og Ormsundveien 14 fått avtale med kommunen om å bli boende.

Er de byøkologiske pilotprosjektene levedyktige og kan de bli et viktig skritt på veien til et mer rettferdig og bærekraftig samfunn? Og er de tegn på husokkupasjon som et effektivt virkemiddel i kampen for sosial boligpolitikk, eller er det å belønne ulydig ungdom som «sniker i boligkøen» som mektige byråder ved flere anledninger ynder å uttale? Dette er spørsmål som settes på dagsorden på det førstkommende Agitatoria 29. mars.

Lørdag 29 mars avholdes Agitatoria #13. Her vil det bli informasjon om situasjonen for de alternative boprosjektene som eksisterer i Oslo, Åpningsinnledningen blir ved Chris Butters fra Gaia arkitekter. Han vil snakke om hvorvidt byøkologiske prosjekter er en velegnet metode for å kombinere miljø og sosiale visjoner. Deretter vil Lars Aasen i Leieboerforeningen introdusere oss for Oslo kommunes boligpolitikk. Sist, men ikke minst, har vi invitert aktivister fra det utkastelsestrua kollektivet Köpi i Berlin.


For mer info:

http://www.humla.info
http://www.aktbo.org/
http://www.lbf.no/
http://www.koepi137.net/
http://www.agitatoria.netReklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: