Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Markering mot rakettskjold i Europa

Posted by Fredsvenn den mars 18, 2008

Planene om et rakettskjold i Europa øker faren for et nytt atomvåpenkappløp og en ny kald krig. Norge er nå det eneste land i NATO som åpent uttrykker skepsis til disse rakettskjold-planene, og regjeringen trenger en sterk folkeopponion for å stå fast mot press på sin programerklæring. Det er et viktig toppmøte i NATO 2. – 4 april i Romania, hvor rakettskjoldet må bli en sentral sak.

Før det viktige NATO-toppmøtet i Bucuresti 2. – 4. april, hvor USAs og evt. NATOs planer om et såkalt rakettskjold over Europa står på agendaen, vil vi vise vår motstand mot denne vanvittige opprustningen. Vi støtter Regjeringens motstand mot disse planene, og vi ber om at Norge viser mot blant sine allierte og står fast på sin programerklæring. Vi vil ikke være med på det taktiske spillet fra USA som knytter NATO til USAs globale rakettskjold. Dette er en provokasjon mot Russland og kan medføre et nytt atomvåpenkappløp og en ny kald krig.

Vi er ikke alene. Skepsisen mot disse planene er stor rundt om i Europa. I vår tid trenger vi en innsats for miljøet, og en menneskelig og demokratisk opprustning. Våpenarsenalet i verden må ned – ikke opp! Støtt opp om og styrk regjeringens avvisning av et rakettskjold i Europa. Planene om et rakettskjold er ingen aprilspøk, men kan bli dødsens alvor!

Nei til atomvåpen er ikke kjent for å være veldig aktivistisk i sin kamp mot atomvåpen. Vi fokuserer på faglig kunnskap og et bredt spekter av samarbeid med fagbevegelse, det politiske miljø og andre for å spre opplysning om den atomvåpen-politiske situasjon til enhver tid. Det er nå så mange faretruende tegn i tiden, at NTA ønsker å prøve og samle norsk fredsbevegelse og andre relevante organisasjoner til en felles markering.

NEI TIL RAKETTSKJOLD

STOPP RUSTNINGSSPIRALEN

FJERN NATOS ATOMVÅPEN I EUROPA

Arrangører: Nei til Atomvåpen, Norske leger mot atomvåpen og Den norske Pugwashkomite

Tilsluttede organisasjoner: AUF, LO i Oslo, Norges Fredsråd, Fredsinitiativet med flere.

Plattform og info

Her kan dere lese mer om vårt syn på rakettskjoldet.

For styret i NTA

Anne Brinch Skaara

nestleder

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: