Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Forståelig

Posted by Fredsvenn den mars 13, 2008

 

Under overskriften ”Avskyelig” meddeler Vårt Land sterk indignasjon over den siste aksjonen i Jerusalem, der minst åtte rabbinerstudenter ble drept. ”Forståelig” er min motreaksjon, med støtte i en fersk rapport fra åtte britiske humanitære organisasjoner som har oppsummert situasjonen i Gaza.

 

Palestinerne i Gaza lever under den verste humanitære krise siden krigen i 1967, sier rapporten, som tilskriver dette Israelsk blokade og restriksjoner. All bevegelse er nærmest umulig, og mat og vann er mangelvare. Sykehus har stans i strømforsyningen 12 timer i døgnet. Skoler fungerer ikke. Kloakksystemet kollapser. Arbeidsløsheten er nær 50 %, og økonomien har brutt sammen. Dette er en form for kollektiv straff, som er forbudt etter internasjonal lov.

 

Redd Barna, CARE Internasjonal,Oxfam og Amnesty International er blant de åtte organisasjonene som står bak rapporten. Deres data ble samlet før den siste israelske innmarsjen i Gaza, som ga 106 palestinerne døde, nesten halvparten sivile.

 

Geoffrey Dennis som er leder i Care International, skrev: “Hvis ikke blokaden nå avsluttes, vil det ikke være mulig å trekke Gaza tilbake fra katastrofens rand, og ethvert håp om fred vil være knust.” Det var før Jerusalem-aksjonen.

 

FNs spesialutsending for palestinernes rettigheter, John Dugard, har beskrevet palestinsk terrorisme som ”en uunngåelig konsekvens” av Israels okkupasjon og apartheid-liknende lover. Palestinsk terrorisme må fordømmes, skriver han, men ”må forstås som en smertefull, men uunngåelig konsekvens av kolonialisme, apartheid og okkupasjon.”

 

Jerusalem-aksjonen må ”forstås”. På bakgrunn av Israels politikk, blir aksjonen ”forståelig”, som er noe annet enn ”avskyelig”.

Av Trond Ali Linstad

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: