Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

David Horovitz: "unprovoked"

Posted by Fredsvenn den mars 13, 2008

I går kveld uttalte sjefredaktøren for Jerusalem Post, David Horovitz, at skytingen av studenter ved den religiøse skolen i Jerusalem var «unprovoked».

Det er mange politiske meningsforskjeller jeg finner forståelige. Men ikke denne.

Utgangspunktet for enhver vurdering av Palestina-spørsmålet må være at det sionistene har stjålet fra palestinerne ikke er relativt små ting som lommeboka eller bilen, men landet – husene, åkrene, veiene, byer og landsbyer og så videre. Hvordan kan det være at ikke alle forstår det?

De som støtter Israel, bor i kristne land der alle har lært allerede fra småskolen (evt. søndagsskolen) at Israel er jødeland, jødenes land. Det overses at nesten alle jøder forlot Israel rundt år 130 e.kr. Palestinske slekter dominerte landet uavbrutt fram til sionistene kom på 1900-tallet. Folketellinger på 1800-tallet viste et ubetydelig antall jøder i Palestina.

Da FN-flertallet etter amerikansk press delte Palestina i 1947, eide jødene 6 % av jorda og utgjorde 30 % av befolkningen, men fikk 56 % av landet. Ved krigen i 1947-49 utvidet den jødiske minoriteten sin andel til 78 %. I Oslo-avtalen i 1993 godtok palestinerne faktisk dette, men nektet ved de senere forhandlinger i Camp David at Israel i tillegg skulle beholde ca. 70 bosettinger på de resterende 22 %.

Hvilke begrunnelser kan så brukes for sionistenes rett til landområdet?

Sionistenes erobring av landområdet innerst i Middelhavet begrunnes gjerne med et sitat fra første Mosebok (15:18). Her heter det at Gud ga landet til Abrahams slekt. Arabiske historikere er enige om at også palestinerne er etterkommere av Abraham, mens jødene hevder å selv være de eneste. Men å hevde at ens religion gir rett til å overta et landområde der andre har levet og dyrket jorden i hundrevis av år, kan vanskelig kalles annet enn religiøs fanatisme.

Jødene i diaspora har som et rituale sagt «Neste år i Jerusalem». Men dette var et rent rituale inntil sionismen kom. Sionismens grunnlegger Theodor Herzl skrev i sine planer bl.a.: “Vi vil prøve å lokke den fattige befolkningen til å krysse grensen ved å skaffe arbeid til dem i nabolandene og nekte dem arbeid i vårt land.” I praksis skjedde dessverre fordrivelsen av arabere i etterkrigsårene på langt mer blodige måter enn Herzl anbefalte.

Palestinernes ulykke er at befolkningen i de militært og økonomisk mektigste landene er hjernevasket med at Israel er jødenes land og at jøder er Guds utvalgte folk. Det forblinder åpenbart mange mektige mennesker. Og tanken om «Guds utvalgte folk» gir inntrykk av at en er hevet over alle nasjonale og internasjonale lover. Det synes å være like farlig som det var å anse seg selv som «Herrefolk».

Skytingen i den religiøse skolen er selvsagt tragisk for dem det rammet. Men «unprovoked» var den ikke!

Hans Olav Fekjær

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: