Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Sakset fra Africa Report

Posted by Fredsvenn den mars 5, 2008

Fredsstyrkene (i sørlig Sudan, red.anm.) er i seg selv ganske blanda drops. Du ar de stille og tilsynelatende upretensiøse Kenyanerne, som forstår mye mer enn neon av troppene fra andre land, men som blir fullstendig oversett av de vestlige fredsstyrkene, som en kilde til kunnskap om den lokale kulturen.

Du har de merkelig naive og velmenende kanadierne, som, valgte Sudan, framfor å slåss i Afghanistan. Du har Nigerianee med nærignsvett, som tar ekstrajobb som prest på søndager, flyr rndt med sine laminerte UNMIS-skilt og reiser fra en flyplass til en annen i hvite FN-kjøretøy. Du har den ene eller den andre tyskeren, som, i tråd med stereotypene, holder fast på troen om at ingenting vil gå galt om alle bare «følger reglene».

Og du har de norske, som lar seg fornærme av det de oppfatter som en trist situasjon for demokrati og likestilling,i en region der deres egen regjering har investert tungt i flere år, har tatt en ledende rolle i de vellykkede fredsforhandlingene og forpliktet seg til langsiktig utviklingshjelp.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: