Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

5-års markering for invasjonen i Irak

Posted by Fredsvenn den februar 26, 2008

Neste dokumentarkino på Parkteatret blir tirsdag 25 mars (tirsdag etter påske). Da vises 9 filmer, hvor av flere er prisbelønnede, tre Oscar-nominerte – mer informasjon kommer…

 

Filmer:

 

Hijacking Catastrophe

Shadow Company

Iraq in Fragments

Ground Truth

Deserter

Dear Camilo

No End in sight

Ghosts of Abu Graib

Operation Homecoming

 

Oslo Dokumentarkino viser 9 filmer som på hver sin måte forteller noe om krigen og okkupasjonen av Irak som startet for 5 år siden. Denne krigen har i større grad enn noen krig tidligere vært dekket av dokumentarfilmer som har blitt distribuert utenom TV-kanalene. Mens Vietnamkrigen var den første krigen som ble dekket på direkten av nyhetsmedier, og den første Gulf-krigen med all tydelighet viste at nyhetsmediene lot seg lure av militærets og den amerikanske administrasjonens spin-doktorer, er Irak-krigen den krigen som i størst grad har blitt dekket av uavhengige dokumentarfilmskapere.

 

Tanken bak dette programmet er å gi et tilbakeblikk på de 5 årene som har gått siden invasjonen og å vise hvordan dokumentarfilmer har vist en annen virkelighet og i større grad problematisert krigen og konsekvensene av den enn det TV-mediet har.

 

I et par av kritikkene som er gjengitt i programmet så skrives det om filmene at ”dette får du ikke se på kveldsnyhetene (eller lese om i avisene)”. Nettopp dette, at flere sider av det som skjer i verden rundt oss ikke er behandlet av TV-mediet eller av aviser, har gjort at dokumentarfilmen har blitt så viktig som et nyhetsmedium og dette har blitt svært tydelig under Irak-krigen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: