Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Stopp krigen i Afghanistan!

Posted by Fredsvenn den februar 19, 2008

Vi er ved å “Vinne kampen” i Afghanistan sa Gordon Brown til det britiske parlament i desember. Russlands president ble kåret for beste sitat i 2006 etter å ha uttalt “Vi ønsker i hvert fall ikke den type demokrati de har i Irak” etter at den verdensfjerne Bush oppfordret Putin til å innføre presse og religionsfrihet “slik som i Irak.” I januar fortalte George Bush den amerikanske kongressen at ”Afghanistan… er nå et ungt demokrati hvor folk ser på fremtiden med et nytt håp.”

USA er jo vellkjent for sin propaganda. Propagandarådgiverne til Bush, ikke aller minst den norsk-ætta Karl Rove, også kjent som Bush sin hjerne, har arbeidet hardt for å fremstille de nykolonialistiske krigene i Afghanistan og Irak på en mest mulig positiv måte, noe som har ført til en rekke skandaler hvor ulike kilder har kommet frem med informasjon vedrørende de ulike mediekampanjene.

Norge bør være til stede for å gi bistand gjennom nøytrale hjelpeorganisasjoner og støtte opp om det diplomatiske arbeidet, men trekke seg ut militært. I Norge sa hele én av to i en Sentio-måling i november at norske styrker bør sendes hjem fra Afghanistan. Fredsbevegelsens krav bør derfor være at NATO, som oppfattes som en av verdens minst nøytrale oraganisasjoner, samt de norske militære styrkebidragene, trekkes ut umiddelbart og at vedtaket om å sende 150 nye spesialsoldater til Afghanistan i mars må omgjøres.

Se: Stopp krigen i Afghanistan!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: