Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Ting rører på seg

Posted by Fredsvenn den februar 17, 2008

Jeg skriver, skriver og skriver om menneskets nederlag. Verdensbefolkningen har 6-doblet seg i løpet av de siste 150 årene. Hvem som skal overleve er en annen sak.

Etter 150 år med industrialisering lever vi en verden truet av forurensning. Metaforisk kan man si at vi «pisser» og «driter» i vår egen mat og drikke. Gjennom industrialiseringen ble vi kvitt alle våre naturlige fiender og har blitt våre egne. Vi har rett og slett blitt en fare for oss selv og vår egen overlevelse.
Dette mens folk ignorerer det som skjer eller går med på det, vår egen selvdestruksjon. Det ser nærmest ut som om vi har blitt åndssterilisert ettersom vi ikke griper fatt i den stadig økende krisen. På mange måter kan man si at vi har blitt den mest barbariske kulturen noen sinne. Mongolene sa at ikke noe grønt gress skal gro etter deres hesters hover, hva som gror rundt i verden nå er destruktivitet.

Blitz demonstrerte den 28. mars mot, ikke kun den israelske ambassade, foruten mot et besøk fra den russiske stat på grunn av krigen mot Tsjetsjenia. Som Stein Lillevolden uttrykte det så er det israelske valget altavgjørende for palestinere. Det kommer med andre ord ikke an på hvem som hvem som kommer til makten i Palestina, foruten i Israel. Det lover ikke godt. Især ikke tatt i betraktning av at valget i Israel, et land med ledere som mener at man må benytte strålebehandling mot palestinere ettersom en hver palestiner ut fra deres perspektiv er en potensiell selvmordsbomber og ettersom de ser den palestinske befolkningen som en demografisk krigføring.

Vedrørende Tsjetsjenia kan sies at USA fremavler, på lik linje med andre steder rundt om i verden, slik som med det afghanske mujahedin, terrorister som kan kjempe mot ”kommunistene” i Russland. Skolebarn fikk blant annet bøker trykket i USA hvor det sto: «10 russere sitter i en tanks, mujahedin dreper 5 av dem, hvor mange blir det igjen». Det pakistanske etterretningsbyrået ISI, som har en enorm makt i Pakistan og som støtter kriminelle nettverk og terrorister, har også blitt bygget av USA.

Det er få nå som tror at kommunistene vant revolusjonen i Russland, støttet som de var av Tyskland. Lenin ledet an kuppet mot den provisjonelle regjeringen, og fikk andre med seg ettersom han presenterte det som en revolusjon i sovjetenes navn. Bak sto Israel Helphand, som kom opp med planen om å få Russland ut av 1. verdenskrig gjennom intern revolusjon, finansiert av den tyske regjering. Nei, det var nok de gamle kreftene som vant slaget. Det var misfornøyde mennesker som mente tsaren ikke gjorde jobben sin godt nok og som mente Russland og Tyskland heller burde ha spilt på lag, enn mot hverandre. Det var kalde, kyniske interesser, som kom til å seire i denne revolusjonen. Men mange kommunister, ja, en dog i starten anarkister, som ble lurt.

Verken Sovjet, i dag Russland, og USA kan sies å representere noe godt for menneskene generelt sett. En demonstrasjon som støtter opp om den tsjetsjenske befolkningen var derfor et klart tegn på at man ikke så lett lar seg kjøpe av noen av dem. Anarkistene har jo alltid stått i den særstillingen at man ikke velger mellom pest og kolera, men kjemper for frihet, likeverd og brorskap uansett hvor, når og mot hvem, eller skal man snarere si for hvem. Mennesker rundt om i verden er alle brødre og søstere og må samarbeide. Anarkistflagg veivet både utenfor den israelske ambassade og Akershus festning, hvor den russiske representanten ble mottatt.

Det er tvilsomt når til og med politiet, som under den pakistanske presidentens besøk, General Pervez Musharraf, går ut og sier at det er mange kjenninger, kriminelle elementer, under møtet. Norge har jo i stigende grad gjort seg bemerket med kriminell aktivitet rundt om i verden, som en del av USAs koalisjon for å plyndre til seg naturressurser.

Det beste man kan gjøre i denne situasjonen er å spørre seg selv hver morgen om hva man skal foreta seg og hver kveld om man har gjort noe bra for andre mennesker, for ikke å glemme alle de andre levende vesenene vi har rundt oss.

1 og 2 og 3

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: