Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Hvor vanskelig er det?

Posted by Fredsvenn den februar 11, 2008

5 punkter for et bedre samfunn:

 

1. Det er ingen krig mot terrorisme. Hvordan ha krig mot en følelse, en individuell handling. I verste fall dreier det seg om en kriminell handling. Skulle vi også ha krig mot butikktyver? Lurer på hvordan den ville ha fungert. Det å stemple nasjoner, alle dem man ikke liker, som terrorstater er renspikka galskap og fører til verdensdiktatur. Verken Afghanistan eller Irak hadde noe med den 11. september 2001 å gjøre. Israel tar livet og står for langt mer vold enn palestinerne. Ingen våger å kritisere Israel. Krig er ingen løsning, men eksisterer der hvor man ikke finner en løsning. Krig er en del av problemet. Vi må i stedet analysere og bygge fred og forsoning mellom mennesker.

 

2. Dagens massesamfunn, massepsykose er et kjent begrep, spyr ut film og spill som oppfordrer til vold og krig, reklamen som eksisterer overalt oppmuntrer til narsissisme og den enorme urettferdigheten som eksisterer fører til avmakt og passivitet. Et sant helvete. Vi må finne oss selv igjen, bli jordnære og ta oss selv alvorlig. Ikke kun gå inn i en fiksjonsverden styrt av media og kommersielle interesser.

 

Vi i Norge må se i øynene at rikdommen ikke kun er vår, men menneskehetens, det er kun flaks at vi blir født i Norge og at det tilfeldigvis er mye olje her. Vi tar opp oljen og er noen av verdens største forurensere, men nekter å gjøre noe med det. Norge med StatoilHydro og andre selskaper, ikke minst oljefondet, er innblandet i en rekke skumle dealer rundt om i verden. I tillegg kommer at Norge er en av verdens største våpenselgere.

 

Norge er hovedalliert med USA og Israel, og har mistet mye av sin selvstendighet, noe som gjør at landet må ta sin del av kritikken som rammer USA og Israel. Norge bør gjøre seg uavhengig, så lenge de to andre landene er så klanderverdige som det de er. Man står ikke sammen med den som mobber et offer i en skolegård, som god venn må man ta avstand og i stedet forsøke å stanse hele opptrinnet.  

 

3. Penger er belønning. Det er samfunnet som avgjør hva som skal bli belønnet. Penger er kun det samfunnet legger i dem, verken mer eller mindre. På et blunk, hvis alle borgerne var enige i det, ville de rike ha blitt likestilt med oss andre. Heller ikke har en president mer makt enn det folket gir ham. En rik ville ha blitt nødt til å tjene til kost og losji og en president som Bush ville kun ha virket komisk, ikke fryktsom slik som er tilfellet i dag.

 

I stedet for at aksjespekulanter og andre rikfolk skal tjene på andres arbeid bør vi belønne dem som fortjener det, de som gjør noe positivt for samfunnet som helhet. Dem som ikke ville ha tatt dem i mot, men som tok sosialt ansvar og som gjorde noe for samfunnet som helhet. Dette skulle ha vært våre ”ledere”. Disse skulle ha ledet oss til fremgang og ikke til undergang slik som er tilfellet i dag. I dag gies pengene verdi i seg selv og folk slåss for penger i en forrykt alles krig mot alle. Vi belønner dem som ikke har empati, etikk og sunn fornuft og som følgelig ikke fortjener det.     

 

4. I dag er det liten eller ingen straff for dem som forurenser, på tross av at dette går ut over oss alle. Det er ingen respekt til naturen og dermed til oss selv, for hva er vi foruten å være en del av naturen? Det tomme rom er kun en illusjon. Masse eksisterer overalt, det er som om vi er virvler i en elv, flammer i et bål eller deler av en grøt vi alle er en del av. Vi er ikke separate størrelser, men en del av et hele. Det å vise respekt til hverandre og til resten av naturen er derfor det samme som selvrespekt. Hvis vi ikke har selvrespekt, hvordan da forvente at vi skal respektere hverandre? Forurensing skulle ha blitt straffet på lik linje som voldtekt og drap.     

 

5. Det var i den vestlige sivilisasjonen, den ensidige matrealistiske strømningen som åpenbarte seg fra tiden omkring 1500-tallet med det nye vitenskapelige paradigme som under renessansen og opplysningstiden med folk som Newton, Descartes og Bacon i spissen trådte frem, at vi for alvor skilte oss fra naturen. Det var da fallet for alvor gjorde seg gjeldende, fallet fra paradis slik det blir beskrevet i Bibelen. Hvem vil vel dømme en tiger eller en løve for å ha drept en hjort? Nei, fallet fra edens hage er historien om transformasjonen fra å ikke ha noen selvbevissthet til å bli selvbevisste individer. Det var da vi fant ut at vi ikke lenger var nakne, og at vi måtte kle oss. Vi begynte å lyve for å oppnå goder. Men vi begynte samtidig å skjelne godt fra ondt.

 

Våre valg blir gjort ut fra konteksten vi befinner oss i, men hvem sa det ville være lett? I dag er keiseren naken, og det blir vi som må stige frem fra mengden og fortelle om det vi ser. Vi må fortelle det som det er. Vi har kommet på avveie og hvis vi ikke klarer å hente oss inn igjen, vil vi alle være fortapt. De med kunnskap plikter å stå frem og bruke den til det beste for samfunnet. Vi kan ikke lenger tie stille. Bildet til Edvard Munch Skriket er et bilde av nåtiden. Det er nå på tide å gjøre noe.    

Her er en rekke YouTube filmer, mer kommer etter hvert

Har du forslag til andre som burde komme med på lista
så send dem til meg på sjur.cp@c2i.net 

www.blikk.wordpress I

www.blikk.wordpress II

www.blikk.wordpress III

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: