Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Ti på topp gode nyheter fra Afrika 2007

Posted by Fredsvenn den februar 1, 2008

Økonomisk vekst. Demokratiske valg. IT-revolusjon. Renessanse for afrikansk litteratur. Fellesrådet for Afrika har kåret ti gode nyheter fra Afrika i 2007 som viser at mye går rett vei.


– Med denne uformelle kåringen ønsker vi å sette fokus på noen av de sakene som ofte blir forbigått i stillhet i norsk presse, og samtidig oppfordre både journalister og lesere til å strekke seg litt lenger for å nyansere sitt bilde av Afrika, sier Guro Almås, daglig leder i Fellesrådet for Afrika.

 

 

Nyheter om positive utviklingstrekk i Afrika drukner ofte i strømmen av negativt nytt fra kontinentet. Men Afrika er mer enn krig og konflikt, katastrofer og nød. Blant kontinentets 54 land finner man levedyktige demokratier, et rikt kulturliv, og ledere og folk som tar ansvar for sine lands utvikling.

 

 

Fellesrådet for Afrika ønsker å formidle nyansert informasjon om utviklingen i Afrika. I dag publiserer vi derfor en Ti på topp liste med gode nyheter fra 2007.

 

 

Sakene spenner vidt og viser at det er fremgang å spore på flere områder. Den økonomiske veksten er høy og stabil i Afrika. Land som tidligere er mest kjent for krig og konflikt holder fredelige valg og fortsetter sin demokratiske utvikling. Miljøvern har vært på dagsorden og flere afrikanere får tilgang på internett. Afrikansk litteratur og forfattere vinner gjeve litteraturpriser. Og afrikanere i diasporaen bidrar til utvikling ved å sende hjem store pengesummer til venner og familie.

 

 

Sakene i kåringen er hentet fra Fellesrådets nyhetstjeneste Africa News Update, som distribuerer nyheter fra afrikanske kilder gratis fire ganger i uka.

 

For mer informasjon, kontakt:

 

Thorodd Ommundsen, Informasjonsansvarlig i Fellesrådet for Afrika

thorodd@afrika.no
Tlf: 22 98 93 11

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: