Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

DETTE HOLDER IKKE!

Posted by Fredsvenn den januar 22, 2008

Den israelske okkupasjonsmakten har i 60 år begått de mest avskyelige overgrep mot den palestinske sivilbefolkningen. Stilt overfor de groteske folkerettsbruddene Ehud Olmert nå har iverksatt mot innbyggerne på Gaza-stripen, uttaler den norske utenriksministeren i en pressemelding at han er «bekymret for den økende voldsspiralen». Han understreker at «Norge på det sterkeste fordømmer de stadige rakettangrepene mot Israel og at Israel har rett til å forsvare seg og til å beskytte sin egen befolkning», og han oppfordrer Israel til «å vise tilbakeholdenhet» og avstå fra handlinger som «kan stride mot folkeretten».
Dette holder ikke, Jonas Gahr Støre!
Vi må kunne forvente at den norske utenriksministeren har klarsyn nok til å se og mot nok til å si sannheten: Israels regjering begår alvorlige brudd mot folkeretten når man nå nok en gang kutter tilførselen av drivstoff, varer og livsnødvendig humanitær hjelp til Gaza. På Norges vegne må han på det sterkeste fordømme disse tiltakene – ikke nøye seg med å betegne dem som «uakseptable og samtidig kontraproduktive».
Forøvrig må vi kunne forvente at han nå fordømmer Israels stadige militære overgrep mot Gaza og Vestbredden, og at han understreker Palestinas rett til å forsvare seg og til å beskytte sin egen befolkning. Det er på høy tid at Norge stiller krav om at den israelske regjeringen må etterleve internasjonale rettsregler og klare pålegg fra FN og den internasjonale domstolen: Israel må trekke seg ut av alle okkuperte og annekterte områder, muren må rives og de palestinske flyktningene må få vende hjem!
I 2007 drepte israelske styrker 373 palestinere. 130 av disse var sivile, derav 53 mindreårige. Samme år drepte militante palestinere 7 sivile israelere og 4 soldater. Det er beklagelig at liv går tapt, også på israelsk side. Likevel kan vi ikke akseptere at norske regjeringsmedlemmer fortsetter å snu virkeligheten på hodet og fremstå som beredvillige snakkebobler for den ulovlige okkupasjonsmakten.
Unn-Elin Andreassen
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: