Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Det dummeste jeg har hørt:

Posted by Fredsvenn den november 8, 2007

På pressekonferansen som Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK) i «Forsvaret» holdt etter at en norsk soldat var drept av en veibombe, uttalte talsmannen noe av det dummeste jeg har hørt:

«Dette er det en soldat vil kalle en feig måte å drive krig på.»

Jaså? Hvordan skal den lovlige (etter Folkeretten) kampen mot okkupasjonen (som er ulovlig) da kjempes?

Okkupasjonsmakten baserer seg i stor grad på flybombing, og har alt mulig av de andre mest avanserte våpen som finnes, samt verdens beste beskyttelsesutstyr for soldatene. Hvem er det som er feig?

Det heter videre at de norske soldatene tror på saken de kriger for. Ja, det var relativt enkelt å demonisere Taliban, omtrent like lett som det ville være å demonisere Saudi Arabia dersom USA ville angripe det landet.

Men er ikke Taliban ille? Jo, men det synes i praksis å eksistere et verdi-hierarki hvor den høyeste verdi er at landene skal styres av sine egne, ikke av fremmede okkupanter. Dette synet er også Folkeretten basert på.

Dessuten er det nok langt flere enn Taliban som kjemper mot okkupantene. Kampen mot russisk okkupasjon var ikke primært en kamp for kapitalismen, akkurat som vietnamesernes motstandskamp neppe primært var en kamp for kommunismen. Tilsvarende er neppe kampen mot okkupasjonen bare en kamp for Talibans fundamentalisme.

De norske styrkene omtales under det vakre navnet «stabiliseringsstyrker». Ja, akkkurat som tyskerne hadde stabiliseringsstyrker i Norge under krigen. En okkupant ønsker alltid stabilisering.

Hans Olav Fekjær

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: