Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Stopp Nord-Europas største nazisamling nå!

Posted by Fredsvenn den november 6, 2007

For femte år på rad innkaller internasjonale nazister til det som har blitt Skandinavias største samling av nazister og organiserte rasister den 9. desember, dagen da den unge neo-Nazi sympatisøren Daniel Wretström ble drept i Salem år 2000. Flere tusen nazister har siden da deltatt i denne årlige samlingen, som langt fra er noen sørgemarsj, slik arrangørerne forsøker å gi inntrykk av. Salem fondet drives av redaksjonen på det nazistiske tidsskriftet Info14, som blant annet hyllet mordet på Bjørn Søderberg, bilbomben mot journalistparret i Nacka og politimordene i Malexander.

Salem-marsjen presenteres som en manifestasjon mot den flerkulturelle vold rettet mot svensker, men arrangørene har selv flere dommer bak seg for vold, våpenbesittelse og trusler. Og Tidsskriftet Info14 har vært det toneangivende organ for den voldsomste del av den nazistiske bevegelse. Marsjen har fungert som en metode for å utbre hatpropaganda som vil skape motsetninger mellom mennesker ettersom de forsøker å vinne velgere og sympatisører ved å plassere skylden for alle samfunnsproblemer på grupper som i forveien er utsatte, selv om de for det aller meste skyldes den politikk, som føres av de økonomiske og politiske eliter.

I stedet for å arbeide for et egalitært samfunn, forsøker nazisterne å øke kløften mellom fattig og rik ved å gjøre innvandrere til syndebukker for lukning av sykehus og ungdomsklubber, for at industrier nedlegges og for nedskjæringer i eldreforsorgen. Med andre ord god gammeldags splitt og hersk, ofte med NATO eller etterretningsoffiserer i bakgrunnen. Marsjen har gjort Salem til Nord-Europas største rasistiske mobiliserings- og rekrutteringsarena.

Et slikt offentlig og politibeskyttet møtested for nazigrupperinger har medført alvorlige, rasistiske ringvirkninger i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland, i tillegg til de rasistiske overfall som har skjedd i Stockholm i forbindelse selve med nazimarsjen i Salem. Det mobiliseres derfor til motdemonstrasjon.

Den 2. desember vil det i anledningen holdt demonstrasjon ved Sveriges ambassade i Nobels gate nr. 16 lørdag den 2. desember kl. 15.00, for å påpeke det politiske ansvaret svenske myndigheter har gjennom å beskytte nazistenes rasistiske spredning og virksomhet i Salem.

Alle antirasistiske organisasjoner og aktivister er invitert til Blitz mandag den 27. november kl. 18.00 om årets nazistmarsj i Salem utenfor Stockholm og demonstrasjon ved Sveriges ambassade.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: