Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Israel begår urett mot Gaza

Posted by Fredsvenn den september 24, 2007

For fire dager siden jamret jeg til gruppa over at Israel hadde vedtatt å behandle Gaza som en «hostile entity», noe som de mener gir grunnlag for å fjerne strøm, vann og forsyninger (enda mer enn nå). EU-kommisjonen tar avstand fra det i følgende ordelag: «The  Commission hopes that Israel will not find it necessary to implement the measures for which the [cabinet] decisions set the framework yesterday.» Kommisjonen håper – det var alt! Det dreier seg om en grusom kollektiv straff mot halvannen million fordrevne mennesker, halvparten av dem barn. Kommentarer overflødig.


FNs nye generalsekretær er littegrann friskere: «Such a step would be contrary to Israel’s obligations towards the civilian population under international humanitarian and human rights law».
Han snakker altså jus og tenker åpenbart på det folkerettslige ansvaret et land har for befolkningen i land eller områder det har okkupert. Israel vil jo mene at de ikke har okkupert Gaza ettersom de nå ikke har soldater der, de «bare» kontrollerer grenser, luftrom og kyst. Men slik kontrollen praktiseres, er det jo verre enn en vanlig okkupasjon.

Overfor palestinerne oppfører Israel seg som den tradisjonelle autoritære og straffende far overfor sine undertrykte barn: Hvis de ikke barna lystrer når de får straff og juling, er svaret å gi dem enda hardere straff og juling. Det er rørende naivt å ikke forstå at dette først og fremst øker hatet og opprørstrangen ytterligere. Det er som Willoch en gang skrev (gjengitt etter hukommelsen): Israel tror at hvis de dreper tre «terrorister» av ti, er det bare syv igjen. Men sannheten er at da er det blitt tolv «terrorister».

 

Hans Olav Fekjær

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: