Nyhetsbildet – Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg! Spre denne informasjonen – websiden – videre!

Møte om klima i Sydney

Posted by Fredsvenn den september 6, 2007

21 nasjoner, ansvarlig for 50 prosent av verdens drivhusgasser, skal nå møtes ved Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) møtet i Australia. Klimaendringer er på toppen av deres agenda, men et økende antall rundt Bush og Australias John Howard vil gå imot bindende globale mål for å unngå katastrofiske klimaendringer, og bytte dem ut med tom retorikk om «ønskede mål» og frivillig aksjon.

Man har laget en underskriftskampanje som vil bli sendt til møtedeltagerne. Over 400.000 har allerede signert allerede. Den globale klimabevegelsen har bygget opp enorm energi og vil nå ikke la kynikerne overta kampanjen og gjøre det til lite annet retorikk. Vi må sikre at Asia-Pacific ledere, og de 1100 journalistene som dekker møtet, ikke kan ignorere verdens opprop for bindende mål. For å få deres oppmerksomhet så la oss skape et spektakulært fotobegjæring av «mål» bilder fra hele verden. Det er allerede «målrettede seremonier» planlagt ved Great Barrier Reef, Patagonia, Palau og mange flere steder! For å gi ditt bilde kan du kun tegne et mål – et punkt med en sirkel rundt, en blink. Du kan levere ditt eget foto til http://www.avaaz.org/en/apec/c.php.

Når man har tatt bildet kan man sende det til Avaaz med det samme. Det vil bli fremvisning av den første bølgen fotoer på en stor pressekonferanse i Sydney den 5. september.

Avaaz har arbeidet med australske allierte ved GetUp og planlagt en serie med seremonier, inkludert en massiv 144 kvadratmeter lang flytende seilduk ved som vil bli lansert på fredag ved Sydneys ikoniske Bondi Beach, og som surfere vil føre over Great Barrier Reef, som hvis man ikke foretar seg noe, vil være borte i 2030, med. Tusener av mennesker fra hvert kontinent har allerede deltatt med å bidra med sine egne klimamålbilder.

For å være sicker på at lederne som samles i Australia ser blinkene på nyhetene kan du klikke her for å se alle blinkene som har blitt sendt så langt, og sende inn ditt eget.


Etter at internasjonale kampanjedeltagere avslørte statsminister Howards plan om å forkaste bindende mål ved APEC, har Australias hovedopposisjonsparti tatt opp kravet. Howard vil kale for valg rett etter motet. Gjennom å få offentlig oppmerksomhet rundt temaet kan man presse ham og andre ledere i «Axis of Global Warming» og styrke lederne som støtter den rette politikken, fra New Zealand til Chile og Filippinene. Hver leder må svare på om de støtter globale, bindende mål? Eller er de fulle av retorikk om frivillig innsats?


APEC motet er det første av flere kritiske møter, som vil lede opp til en konferanse i Bali, Indonesia hvor arbeidet vil begynne på den neste Kyoto Protocol. Hva som vil skje i Australia vil skape alt som kommer senere. Og på grunn av den globale bevegelsen som flere hundre tusener av Avaaz medlemmer har dannet – fra G8 til Live Earth, er det nå en sjanse for at man kan få innflytelse i Sydney.

Verden trenger bindende globale mål for å stanse klimakatastrofe. La oss gå sammen, kreve aksjon og sette høye mål! Linker for mere informasjon om klimaendringer ved APEC:

http://www.iht.com/articles/2007/09/03/africa/apec.php
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/6976617.stm
http://www.avaaz.org/blog/en/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: